Δεν έδωσε εξηγήσεις η κ. Αντωνοπούλου

Δεν έδωσε εξηγήσεις η κ. Αντωνοπούλου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν να ακούσουν κάτι για τις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκα» ξεκίνησε την ομιλία της η Ράνια Αντωνοπούλου, όμως στη συνέχεια ζήτησε από τους παρευρισκομένους να σεβαστούν τον θεσμικό χαρακτήρα της τελετής. Ετσι, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Νάσο Ηλιόπουλο κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό του έργου της, και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δράσεις που προώθησε για τη μείωση της ανεργίας, στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στον μηχανισμό διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, στην κοινωνική οικονομία κ.ά. Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του διαδόχου της, εκτιμώντας πως θα ανταποκριθεί πλήρως στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο. Εμφανίστηκε, μάλιστα, διατεθειμένη να συμβάλει όσο μπορεί, από τη θέση που πλέον θα βρίσκεται, ως απλός πολίτης «γιατί αυτή είναι μία μάχη που πρέπει να την κερδίσει η πρώτη φορά Αριστερά».

Προσεκτικός και μετρημένος στα λόγια του ήταν ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος –υπό το βάρος του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει– αφού επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι συνολικό ζήτημα και όχι θέμα προσώπων, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας των νέων και την αντιμετώπιση του brain drain. «Είναι αδιανόητο να σχεδιάζεις μια καινούργια μέρα για την οικονομία, όταν χάνεις εκπαιδευμένο επιστημονικό δυναμικό, που μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ήπιους τόνους κινήθηκε και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, η οποία χαρακτήρισε την κ. Αντωνοπούλου και τον κ. Ηλιόπουλο δύο από τους πρωταγωνιστές στη μάχη της καταπολέμησης της ανεργίας και της στήριξης της εργασίας στην Ελλάδα. Επισήμανε την αφοσίωση της κ. Αντωνοπούλου στην προσπάθεια να περιοριστεί η ανεργία και να βελτιωθούν τα προγράμματα απασχόλησης, ενώ αποκάλεσε «φίλο» τον νέο υφυπουργό, Νάσο Ηλιόπουλο, δηλώνοντας έτοιμη να τον στηρίξει στο νέο του ξεκίνημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή