Πικρία από Παπαδημητρίου για την ξαφνική αποχώρηση, στήριξη από Δραγασάκη

Πικρία από Παπαδημητρίου για την ξαφνική αποχώρηση, στήριξη από Δραγασάκη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έκδηλη πικρία για την ξαφνική αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Δ. Παπαδημητρίου παρέδωσε χθες το σχετικό χαρτοφυλάκιο στον κ. Γιάννη Δραγασάκη. Ο διάδοχός του, πάντως, στο υπουργείο και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παρέλειψε, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, να στηρίζει επανειλημμένως όχι μόνο τον κ. Παπαδημητρίου αλλά και τη σύζυγό του, τέως αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

«Επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Ηξερα πολύ καλά τα προβλήματα. Εκαναν λάθος, προσπάθησα να εισάγω μια νέα προσέγγιση. Να βοηθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Ο πολιτικός γίνεται πειστικός στους επενδυτές όταν δεν υπερβάλλει και δεν αρνείται τα κακώς κείμενα. Πολλές φορές στην Ελλάδα υποτιμάται αυτό». Ο ίδιος επισήμανε ότι φεύγει από το υπουργείο κάτω από απρόσμενες συνθήκες, χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε έναν απολογισμό του έργου του, με ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθειά του για προσέλκυση επενδύσεων. «Κοιτώντας το ημερολόγιό μου, διαπίστωσα ότι έβλεπα κατά μέσον όρο ημερησίως 4-5 ξένους κι εγχώριους επενδυτές», δήλωσε.

Ο κ. Γ. Δραγασάκης από την πλευρά του, τον οποίο νωρίτερα ο κ. Παπαδημητρίου είχε χαρακτηρίσει «πολύπειρο πολιτικό και εξαίρετο οικονομολόγο», εξήρε την προσωπικότητα του δεύτερου. «Ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε νέο ήθος στην πολιτική. Πρόκειται για προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν ήρθε εδώ ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα. Ηρθε όταν η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις, νέες ιδέες». Ο νέος υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στην κυρία Αντωνοπούλου: «Η άποψη του κ. Παπαδημητρίου και της κ. Αντωνοπούλου ήταν ότι από την κρίση πρέπει να βγούμε μέσα από την αύξηση της απασχόλησης». Αναφερόμενος στην εθνική οικονομία τόνισε ότι η πορεία για την έξοδο από την κρίση θα είναι μακρά και ευάλωτη σε εξωγενή και απρόβλεπτα γεγονότα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή