Συλλήψεις μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Τουρκία

Συλλήψεις μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Τουρκία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 875 μετανάστες χωρίς έγγραφα βρίσκονται από τις 27 Φεβρουαρίου σε καθεστώς κράτησης από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Anadolu Agency, το οποίο επικαλείται πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού της Τουρκίας. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση για την προσαγωγή, στις 27 Φεβρουαρίου, 673 ατόμων που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Τουρκία διά των συνόρων με την Ελλάδα, τη Συρία και το Ιράκ.

Παράλληλα, στην επαρχία Ερζινκάν συνελήφθησαν ακόμη 157 παράτυποι μετανάστες, ενώ σε άλλη επιχείρηση, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 40 μετανάστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το Eastern Express, τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την πρωτεύουσα της Αγκυρας με τη βορειοανατολική επαρχία του Καρς, αγοράζοντας εισιτήρια με πλαστά έγγραφα.

Η Τουρκία αποτελεί την κύρια δίοδο για μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν την Ευρώπη, κυρίως μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Παράλληλα, 44 νομπελίστες ζητούν με ανοικτή επιστολή προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και την απελευθέρωση των κρατουμένων συγγραφέων και δημοσιογράφων. Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Απευθύνουμε έκκληση για την άρση του καθεστώτος κατάστασης έκτακτης ανάγκης και των περιορισμών στην ελευθερία λόγου και έκφρασης γνώμης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή