Στην αντεπίθεση οι Ειδικοί Φρουροί κατά Τόσκα για τα επεισόδια

Στην αντεπίθεση οι Ειδικοί Φρουροί κατά Τόσκα για τα επεισόδια

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβους ότι η κλιμάκωση των φαινομένων βίας μπορεί να οδηγήσει σε νεκρό συνάδελφό του ή πολίτη εξέφρασε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μαυροειδάκος ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε χθες ο κ. Τόσκας στην ΕΛΑΣ και αν αυτή η κριτική ακυρώνει τους αστυνομικούς.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα την πληρώσει ο αστυφύλακας. Ο χαμηλόβαθμος. Η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας», είπε ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών.

«Είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του», πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος που σχολίασε ότι «σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», συμπλήρωσε.

Περνώντας στην αντεπίθεση για την κριτική που άσκησε ο κ. Τόσκας περί μη εφαρμογής εντολών ο κ. Μαυροειδάκος ουσιαστικά μίλησε για πολιτική ανοχή στους «μπαχαλάκηδες», ενώ έκρινε κομβική για την αδυναμία αντιμετώπισής τους την κατάργηση της ομάδας Δέλτα και την ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες διερωτήθηκε «όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα, η οποία, όπως είπε δημιουργήθηκε ακριβώς για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή… Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους»…

Ανάλογες θέσεις, ειδικά για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γ. Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής:

«Κακώς καταργήθηκε η ομάδα Δέλτα. Ίσως έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις και να διορθωθούν, αλλά όχι να καταργηθεί». 

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα «χαρεί πολύ να ξετρυπώσει ο Τόσκας τους αστυνομικούς που φυλάσσουν τους επισήμους» απαντώντας ουσιαστικά στα όσα δήλωσε στο ίδιο κανάλι το πρωί της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, που θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων.

Απαντώντας δε στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «αν δεν μπορεί η Υπηρεσία να βρει τους 200 επιπλέον αστυνομικούς που χρειάζεται η Αθήνα θα τους ξετρυπώσω εγώ σε όλη την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται.

Επίσης, ο κ. Τόσκας κάλεσε τους συνδικαλιστές «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους, ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην Επαρχία. Δεν μπορεί να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα συνδικαλιστές που δεν έχουν φορέσει ποτέ στολή».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή