Συλλήψεις Ιταλών επιχειρηματιών στη Σλοβακία

Συλλήψεις Ιταλών επιχειρηματιών στη Σλοβακία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Η αστυνομία της Σλοβακίας προχώρησε χθες στη σύλληψη επτά ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την εξιχνίαση της δολοφονίας του ερευνητή δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, κατά τον επικεφαλής της σλοβακικής αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ.

Ο Γκάσπαρ δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε αρκετές κατοικίες της ανατολικής Σλοβακίας που ανήκουν σε Ιταλούς επιχειρηματίες με φημολογούμενους συνδέσμους με την ιταλική μαφία, σύμφωνα και με τα στοιχεία που φέρεται να είχε στη διάθεση του ο εκλιπών δημοσιογράφος. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ιταλός Αντονίνο Βαντάλο, ο οποίος φέρεται να είχε συναλλαγές με τουλάχιστον δύο αξιωματούχους που βρίσκονταν στο πλευρό του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Οι αξιωματούχοι παραιτήθηκαν την Τετάρτη ενόσω αναμένεται το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας. Παράλληλα, είχε προηγηθεί η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Μάρεκ Μάνταριτς, ο οποίος υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του Φίτσο.

Σε πολιτικό επίπεδο, η τρικομματική κυβέρνηση της Σλοβακίας θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη ακόμα και με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, καθώς το μικρότερο κόμμα του συνασπισμού Most-Hid ενδεχομένως να αποφασίσει ακόμα και να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Aktuality.sk, εν μέσω πιέσεων ώστε να παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ και ο Γκάσπαρ.

Συνδικάτο Ndrangheta

Ο 27χρονος δημοσιογράφος και η σύντροφός του βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή στην κατοικία τους στην πόλη Βέλκα Μάτσα, ανατολικά της Μπρατισλάβας. Η τελευταία του αδημοσίευτη υπόθεση με την οποία ο ίδιος είχε ασχοληθεί για μήνες αφορούσε την πολιτική διαφθορά και τις δραστηριότητες του ιταλικού συνδικάτου Ndrangheta στη Σλοβακία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή