Με τέσσερις μπαίνει στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Με τέσσερις μπαίνει στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Μιχάλη Τεντόγλου μπαίνει σήμερα η Ελλάδα στη «μάχη» του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, η αυλαία του οποίου άνοιξε με την τελετή έναρξης χθες το βράδυ. Με αυξημένες φιλοδοξίες από τις επιδόσεις που έχουν σημειώσει φέτος, οι εννέα Ελληνες είναι μεταξύ των 632 αθλητών από 144 χώρες που συμμετέχουν στο σημαντικότερο γεγονός της σεζόν στον κλειστό στίβο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας. Πρώτη στη διοργάνωση στο Alexander Arena μπαίνει το μεσημέρι (12.35 ώρα Ελλάδος) η Σπανουδάκη, αγωνιζόμενη στα προκριματικά των 60 μέτρων, ενώ στις 2.10 μ.μ. ακολουθεί η Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 400 μ. Το απόγευμα, λίγο μετά τις 8, αρχίζουν οι προκριματικοί των 60 μ. μετ’ εμποδίων γυναικών με τη συμμετοχή της Πεσιρίδου, ενώ απευθείας στον τελικό του μήκους συμμετέχει στις 9.35 μ.μ. ο Τεντόγλου.

Αύριο στη 1 το μεσημέρι είναι η σειρά του τελικού του τριπλούν γυναικών με τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου, που ήταν χάλκινη στην προηγούμενη διοργάνωση το 2016, ενώ η σημαντικότερη ίσως στιγμή για τα ελληνικά χρώματα ακολουθεί το βράδυ, από τις 8 και μετά, με τη διεξαγωγή του τελικού επί κοντώ γυναικών και τη συμμετοχή της αήττητης για πάνω από έναν χρόνο Κατερίνας Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θέλει να προσθέσει στην πλούσια ήδη συλλογή της το μόνο μεγάλο χρυσό μετάλλιο που της λείπει. Παράλληλα με τη χρυσή μας ολυμπιονίκη, στις 8.30 μ.μ. θα δοκιμαστεί στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης.

Τελευταίοι από ελληνικής πλευράς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπαίνουν οι επικοντιστές Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής, καθώς ο τελικός τους διεξάγεται στις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Τα βλέμματα των φιλάθλων θα πέσουν πρώτα και κύρια στον Κρίστιαν Κόουλμαν, τον Αμερικανό σπρίντερ που έσπασε δύο φορές φέτος το παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μ. και φαίνεται να είναι η διάδοχη κατάσταση στα σπριντ μετά την αποχώρηση του Γιουσέιν Μπολτ.

Για μία ακόμη διοργάνωση η Ρωσία θα είναι απούσα, αφού παραμένει σε αποκλεισμό από τη διεθνή ομοσπονδία (IAAF), ωστόσο ορισμένοι Ρώσοι θα λάβουν μέρος ως ουδέτεροι.

Σημειώνεται ότι μεθαύριο, σε ειδική τελετή που θα γίνει στο στάδιο του Μπέρμιγχαμ, θα απονεμηθεί στη Σλοβένα Μαρίγια Σέστακ το ασημένιο μετάλλιο του τριπλούν γυναικών του πρωταθλήματος του 2008 που αφαιρέθηκε από την Πηγή Δεβετζή λόγω ντοπαρίσματός της. Είναι η μία από τις συνολικά έξι τέτοιες απονομές που θα διεξαχθούν σήμερα και μεθαύριο.

Η ρωσική… εκδίκηση

Οι Ρώσοι πήραν την… εκδίκησή τους στη χθεσινή πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου. Δύο άλτες, που αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι, ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου στο άλμα εις ύψος. Ο Ντανίλ Λισένκο πέρασε πάνω από τα 2,36 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στη δεύτερη θέση ο Μουτάζ Μπασίρ από το Κατάρ (2,29) και στην τρίτη ο Πριμπίλκο (Γερμανία) με άλμα στα 2,29 μ.

Στις γυναίκες πρωταγωνίστρια ήταν η Μαρίγια Λασιτσκένε με άλμα στα 2,01 μ. Για τη Ρωσίδα είναι το δεύτερο μετάλλιο της από παγκόσμιο κλειστού στίβου (έχει και δύο από τον ανοικτό). Στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρέθηκαν, αντίστοιχα, η Κάνιχαμ (ΗΠΑ) και η Τροστ (Ιταλία) με 1,93 μ.

Στα 3.000 μ, η Τιρουνές Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια με 8.45,05. Η χρυσή ολυμπιονίκης των 10.000 και των 5.000 στο Πεκίνο και των 10.000 μ. στο Λονδίνο (ήταν 3η στα 5.000 μ.) έδειξε ότι παρά τα 33 της χρόνια εξακολουθεί να διακρίνεται στις μεγάλες αποστάσεις. Ακολούθησαν η Σιφάν Χασάν (Ολλανδία) με 8.46,68 και η Λάουρα Μούιρ (Μ. Βρετανία) με 8.45,78.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή