ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος ομολόγησε δεκάδες βιασμούς

Ο 57χρονος κατάγεται από την πόλη Πον-σιρ-Σαμπρ, που βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΠΑΡΙΣΙ. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εις βάρος 57χρονου Γάλλου που ομολόγησε ότι βίασε και διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον περίπου 40 γυναικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Ο 57χρονος είναι παντρεμένος, με παιδιά και εγγόνια, και συνελήφθη τη Δευτέρα, αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ. του για να συνδέσει το όνομά του με τον βιασμό γυναίκας την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα με το Βέλγιο. Στη συνέχεια, μέσω δειγμάτων DNA που ελήφθησαν από πολλά θύματα βιασμού ταυτοποιήθηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Ο άνθρωπος αυτός κατάγεται από την πόλη Πον-σιρ-Σαμπρ στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, και κατά την ανάκρισή του ομολόγησε ότι διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις πριν από πολλές δεκαετίες. «Εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων του ανέρχεται σε περίπου 40», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της γειτονικής περιοχής Βαλενσιέν, ο Ζαν-Φιλίπ Βισεντίνι. Ο ύποπτος ως δράστης δεν κατονομάζεται επισήμως αλλά ένας κάτοικος της Πον-σιρ-Σαμπρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον γνωρίζει, είπε ότι πρόκειται για τον Ντίνο Σκάλα, πατέρα ενός γιου περίπου 20 ετών και δύο μεγαλύτερων θυγατέρων.

Συνελήφθη σε σχέση με έρευνα που είχε ξεκινήσει το 1996 για επιθέσεις εις βάρος 19 γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, είπε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούσε πάντα την ίδια μέθοδο. «Οι γυναίκες δέχονταν επίθεση πισώπλατα, πολύ νωρίς το πρωί. Φορούσε γάντια και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του είτε ολόκληρο, είτε μερικώς με ένα καπέλο, για παράδειγμα», είπε ο Βισεντίνι και σημείωσε ότι ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι «έδρασε παρορμητικά χωρίς να μπορεί να το ελέγξει». Πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι ένα από τα θύματα ήταν μόλις 13 ετών και πολλά άλλα ήταν 17χρονες. «Θα πρέπει να διεξαχθούν πολλές ακόμη έρευνες», δήλωσε επίσης ο εισαγγελέας. Τοπική εφημερίδα έγραψε ότι ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μέσα στο αυτοκίνητό του, στη γενέτειρά του, και ότι εργάζεται ως επιστάτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άνθρωποι ανακρίθηκαν και τους ζητήθηκε δείγμα DNA κατά τη διάρκεια της έρευνας. «Δεν πρόκειται για κάποιον που είχε δώσει αφορμή. Δεν ταιριάζει με την προσωπικότητά του. Ηταν συμπαθής, έτοιμος να βοηθήσει... Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Μισέλ Ντετρέ, ο δήμαρχος της Πον-σιρ Σαμπρ, που έχει πληθυσμό περίπου 2.500 κατοίκους.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ