Το ISA φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Socratic Seminar και τον John Zola

Το ISA φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Socratic Seminar και τον John Zola

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σωκρατικός Διάλογος είναι πλέον η πιο δημοφιλής μέθοδος συζήτησης μεταξύ μαθητών στην τάξη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ονομάζεται Socratic Seminar και εφαρμόζεται από το Δημοτικό έως το Λύκειο.

Με τον δάσκαλο ως παρατηρητή, κι αφού οι μαθητές έχουν μυηθεί στους κανόνες της συζήτησης, αναλύουν κείμενα, εκφράζουν γνώμη, αμφισβητούν με στοιχεία και κυρίως ακούν με προσοχή τους συνομιλητές τους. Το Socratic Seminar έρχεται τον Μάιο στο International School of Athens με τον καταξιωμένο καθηγητή John Zola, ο οποίος σε ένα διήμερο εργαστήρι, θα μιλήσει σε καθηγητές και δασκάλους για στρατηγικές διδασκαλίας μέσα στην αίθουσα. Ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει καθηγητές σε σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία, την Μέση Ανατολή και την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για την πρώτη πρόσκληση που λαμβάνει ο καθηγητής κ. Zola από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ήδη το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο.

Το Socratic Seminar Teachers’ Workshop θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του International School of Athens, στις 5 & 6 Μαίου 2018 από τις  9:00 έως τις 16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες & για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 6233 888 (κα. Γραμματικού)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή