Ο Τζανακόπουλος για τους Έλληνες αξιωματικούς: Συνομωσιολογικά τα σενάρια περί διαπραγματεύσεων

Ο Τζανακόπουλος για τους Έλληνες αξιωματικούς: Συνομωσιολογικά τα σενάρια περί διαπραγματεύσεων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τα περί διαπραγματεύσεων για την επιστροφή στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «συνομωσιολογικά, κατασκοπευτικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού» και χαρακτήρισε το θέμα απολύτως τυπικό.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η κυβέρνηση, το περιστατικό το θέμα «προέκυψε από λάθος» και συμπλήρωσε:

«Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι δύο Έλληνες βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές».

Προσέθεσε δε, ότι οι νομικές διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται είναι τυπικές, αφορούν μία δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα η οποία θα ολοκληρωθεί και «αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας».

«Από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη, πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος» και επεσήμανε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κος Αποστολάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία «σε καλό κλίμα», με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ.

«Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή