JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο

JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξωτικά πτηνά, τροπική βλάστηση, έντονα χρώματα και υψηλή μηχανική πολυπλοκότητα, όλα τα έχει αυτή η εξαιρετική, μοναδική στο είδος της, δημιουργία του οίκου Jaquet Droz. To Tropical Bird Repeater είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην περίφημη συλλογή ρολογιών με κινούμενες μηχανικές φιγούρες (automatons) που έχουν κάνει διάσημο τον ελβετικό οίκο. Το ρολόι αυτό είναι ένας ύμνος στο μεγαλείο της Φύσης, καθώς σπάνια πτηνά και άλλα πλάσματα ζωντανεύουν κυριολεκτικά στον καρπό. Δείτε το video και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

Εμπνευσμένο από τους εξωτικούς πίνακες του Γκογκέν, το Tropical Bird Repeater μάς ταξιδεύει σε κρυφούς παραδείσους και διεγείρει τις αισθήσεις μας. Χάρμα οφθαλμών και ώτων, αποτελεί ένα ευτυχές πάντρεμα υψηλής ωρολογοποιίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας –δύο τομείς που ούτως ή άλλως αποτελούν σπεσιαλιτέ του οίκου από το La Chaux-de-Fonds και αποτελούν φυσική συνέχεια της κληρονομιάς που άφησε ο ιδρυτής Pierre Jaquet-Droz, ένας χαρισματικός καλλιτέχνης-ωρολογοποιός με πάθος για τη φύση και τα ζώα. Οι κινούμενες μηχανικές φιγούρες, όπως και το Ateliers d’Art αντιπροσωπεύουν δύο από τους οκτώ πυλώνες της manufacture Jaquet Droz.

JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο-1

Η ολοσκάλιστη κάσα του ρολογιού είναι από κόκκινο χρυσό, συνδυάζεται άψογα με πράσινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και περιβάλλει ένα υπέροχο φιλντισένιο καντράν, επάνω στο οποίο απεικονίζεται μία πολύχρωμη όαση, ένας μυστικός κήπος της Εδέμ. Για τη δημιουργία του έχουν βάλει όλη τους την χειροποίητη τέχνη τους οι χαράκτες και οι ζωγράφοι μινιατούρας του οίκου.

JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο-2

Η σκηνή ζωντανεύει με απόλυτο ρεαλισμό. Στο κέντρο πρωταγωνιστεί ένα κολιμπρί φιλοτεχνημένο στο χέρι, με τα φτερά του να φτερουγίζουν 40 φορές το δευτερόλεπτο. Στα δεξιά ένα παγώνι ανοιγοκλείνει με μεγαλοπρέπεια την πολύχρωμη ουρά του ενώ στο 3 ένα τουκάν εμφανίζεται ως διά μαγείας πίσω από τις πυκνές φυλλωσιές, ανοιγοκλείνοντας το ράμφος του.

JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο-3

Το οπτικό υπερθέαμα ολοκληρώνουν τρεις λιβελούλες στα αριστερά και μάλιστα το φτερούγισμά τους είναι ορατό ακόμα και στο σκοτάδι, χάρη στην επίστρωση των φτερών τους με SuperLuminova®! Συνολικά θα δείτε 7 animations και το θέαμα διαρκεί περί τα 12 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Όσο για την ένδειξη της ώρας, αυτή εμφανίζεται σε ένα παράκεντρο βοηθητικό καντράν από όνυχα, στο 12.

JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο-4

Εκτός από την οπτική πανδαισία, το ρολόι κρύβει μία μεγάλη ωρολογιακή complication, αυτή της ηχητικής σήμανσης. Ως αυθεντικό minute repeater, το Tropical Bird Repeater επιτρέπει στον κάτοχό του να ακούει –όποτε θέλει– το πέρασμα των ωρών, των τετάρτων της ώρας και των λεπτών. Το απλό πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιεί έναν καινούριο περίπλοκο μηχανισμό, τον Jaquet Droz RMA89, ο οποίος εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία 60 ωρών.

JAQUET DROZ Tropical Bird Repeater – Ταξίδι στον παράδεισο-5

Και όπως συμβαίνει στα ρολόγια αυτού του τύπου, η περίπλοκη μηχανική και η υψηλή τους καλλιτεχνία συνεπάγονται τη σπανιότητα, γι’ αυτό και ο οίκος τα ονομάζει Numerus Clausus: μόλις 8 τυχεροί συλλέκτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτό το παραδεισένιο αριστούργημα. Αναμένουμε βεβαίως με εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι θα μας παρουσιάσει ο οίκος Jaquet Droz στην μεγάλη έκθεση της Βασιλείας στις 22 Μαρτίου. Θα σας κρατούμε ενήμερους…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή