Υποθήκη για διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας βάζει η Πάτρα

Υποθήκη για διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας βάζει η Πάτρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφαλτήριο» για να εξελιχθεί η Πάτρα σε ένα διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας αναμένεται να αποτελέσουν τα όπεν «European Youth Championships & Trophy 2018». Η διοργάνωση είναι για την κατηγορία των Laser 4.7 και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αχαΐας, από τις 7 έως τις 14 Απριλίου του 2018. Εκτός από τη διαφήμιση της περιοχής, οι αγώνες θα ενισχύσουν και την τοπική οικονομία, καθώς αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 ιστιοπλόοι από την Ευρώπη και όχι μόνο.  

Στον Πατραϊκό Κόλπο θα ανοίξουν πανιά περισσότερα από 400 σκάφη. Στην περιοχή, όμως, δε θα βρεθούν μόνο οι 400 αθλητές και αθλήτριες. Μαζί τους θα υπάρχουν προπονητές, γιατροί, μασέρ, παράγοντες, αλλά και γονείς που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα των παιδιών τους και θα τον συνδυάσουν με ολιγοήμερες διακοπές.

Όλοι αυτοί αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1000 άτομα.

Οι διοργανωτές έχουν υπολογίσει ότι στα τοπικά ξενοδοχεία θα υπάρχουν περισσότερες από 8.000 διανυκτερεύσεις. Αυτή η μεγάλη παρέα θα ψωνίσει από τα καταστήματα της περιοχής, θα επισκεφθεί διάφορα εστιατόρια, θα νοικιάσει αυτοκίνητα για τις μεταφορές της και θα στηρίξει την οικονομία της πόλης. Το πιο σημαντικό, όμως, θα έρθει από την προβολή. Ιστιοπλόοι και συνοδοί θα φωτογραφίσουν τις ομορφιές της Αχαΐας και οι φωτογραφίες μέσα από τα Social Media θα αποτελέσουν πρεσβευτή διαφήμισης.

«Η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, μέσα από τον ναυταθλητισμό θα είναι εξαιρετική και αυτό το έχουν επισημάνει και τα στελέχη της διεθνούς ομοσπονδίας που, με αφορμή τη διοργάνωση, έχουν επισκεφτεί τη Αχαΐα. Χρυσός χορηγός μας είναι η «Ολυμπία Οδός», η οποία έχει σαφή προσανατολισμό την υποστήριξη ενεργειών που έχουν ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζει έμπρακτα την περιοχή και των αθλητισμό των παιδιών, που θα είναι οι πρωταγωνιστές του μέλλοντος», δήλωσε ο Σπύρος Κρότσης, πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου «Ιάσων» και διοργανωτής. 

Η κατηγορία των Laser 4.7 αποτελεί προπομπό της ολυμπιακής κατηγορίας Laser.

* Στο μεταξύ, με αγώνες στις μη ιστιοπλοΐκές κατηγορίες έχει αρχίσει στον Σαρωνικό η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα του Γιουρολύμπ. Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή, περίπου, 600 αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή