Τριντό: Απαράδεκτοι οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα

Τριντό: Απαράδεκτοι οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις ΗΠΑ θα ήταν «εντελώς απαράδεκτη», διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με Αμερικανούς αξιωματούχους στο θέμα αυτό.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι οι αμερικανικοί τελωνειακοί δασμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική αναταραχή στις αγορές και στις δύο πλευρές των συνόρων, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι κυβέρνησή του θα υπερασπιστεί τον βιομηχανικό τομέα.

«Οποιαδήποτε αναταραχή σε αυτήν την ενοποιημένη αγορά θα ήταν σημαντική και σοβαρή. Αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο επισημάναμε στην αμερικανική διοίκηση την απαράδεκτη φύση αυτών των προτάσεων που θα τους πλήξουν όσο ακριβώς και εμάς, είμαστε (όμως) πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την καναδική βιομηχανία» είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Οντάριο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή