ΕΛΛΑΔΑ

Στον Κορυδαλλό μεταφέρεται ο Γιαγτζόγλου

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η απόφαση για τη μεταγωγή του δεν αποτελεί ικανοποίηση του αιτήματός του, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης των φυλακών Κορυδαλλού. Το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού θα μετατραπεί σταδιακά σε φυλακή υποδίκων και οι κατάδικοι θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης ανά τη χώρα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη αποφασίστηκε χθες η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα και παράλληλα η μεταγωγή σε αυτές 27 υποδίκων. Οι μεταγωγές, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, θα γίνουν έως τις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με μια εκδοχή πάντως, σκοπός της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης να μετατρέψει τον Κορυδαλλό σε φυλακή υποδίκων είναι να διαμοιράσει στην περιφέρεια βαρυποινίτες και άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατία, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένες πτέρυγες της φυλακής. Εξάλλου, βασικό αίτημα του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για αποστολή τρομο-δεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, ήταν να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με τα οποία διατηρούσε στενούς δεσμούς ήδη από το διάστημα πριν από τη σύλληψή του. Από το σύνολο των 1.500 κρατουμένων στον Κορυδαλλό, οι 800 είναι υπόδικοι και μόλις 700 κατάδικοι.

Μπαράζ επιθέσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του αιτήματος μεταγωγής του Γιαγτζόγλου, ο οποίος μάλιστα, προς ικανοποίησή του, προέβη και σε απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες μπαράζ επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ