Κίν. Αλλαγής ψάχνει νέο σήμα αντί του «ήλιου» του ΠΑΣΟΚ

Κίν. Αλλαγής ψάχνει νέο σήμα αντί του «ήλιου» του ΠΑΣΟΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αντίστροφη μέτρηση για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το οποίο θα διεξαχθεί 16-18 Μαρτίου να έχει ήδη ξεκινήσει, στο ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να αφήσουν πίσω τα φαινόμενα εσωστρέφειας που έφεραν στο Κίνημα το τελευταίο δίμηνο και η «δύσκολη» πολιτική επικαιρότητα και να επικεντρωθούν στο μέλλον και στη ««δημιουργική δουλειά».

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι πως τις τελευταίες ημέρες στη Χαρ. Τρικούπη λαμβάνουν χώρα συνεχείς συνεδριάσεις του επικοινωνιακού επιτελείου και τίθενται επί τάπητος ζητήματα διαδικαστικά αλλά και ουσιαστικά ενόψει του συνεδρίου. Ενα από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθαρά επικοινωνιακής φύσεως, είναι το νέο σήμα, τα χρώματα που θα το συνοδεύουν αλλά και το κεντρικό σύνθημα του νέου φορέα.

Τα παραπάνω ανήκουν μεν στη δικαιοδοσία του Σταύρου Θεοδωράκη, βάσει του επιμερισμού εργασίας που έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να συμβάλουν με τη δική τους πρόταση, καθώς το ζήτημα των συμβόλων μόνο αμελητέο δεν είναι, όπως θα σημείωνε και ο σοσιαλιστής ηγέτης της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν που συνήθιζε να λέει πως «πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να προτείνει ως κυρίαρχο χρώμα του νέου φορέα το κόκκινο, με το «παραδοσιακό» πράσινο του κόμματος να περνά σε δεύτερο πλάνο, μαζί με το γαλάζιο που αντανακλά στα εθνικά χρώματα. Το κόκκινο, εκτός από κεντρικό χρώμα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, αντανακλά και στις ρίζες της παράταξης οι οποίες έλκονται από την Αριστερά, όπως είπε προσφάτως και ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας στο πλαίσιο περιοδειών για το Κίνημα Αλλαγής.

Κεντρικό σύνθημα

«Εθνικό» άρωμα αναμένεται να έχει και το κεντρικό σύνθημα. Στο ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται σε μία πρόταση που θα περιέχει τη λέξη «Ελλάδα» σε ένα από τα δύο σκέλη του νέου συνθήματος. Το άλλο σκέλος αναμένεται να οριοθετεί τον ευρύτερο πολιτικό χώρο στον οποίο θα απευθύνεται ο νέος φορέας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω ζυμώσεων είναι το σύνθημα που έχει πέσει στο τραπέζι «δυνατή Κεντροαριστερά, ισχυρή Ελλάδα», χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει τελικά και η λέξη «σοσιαλδημοκρατία».

Οσον αφορά το νέο σήμα, αρμόδιες πηγές παρέπεμπαν στο γνωστό «σήμα της ειρήνης», κάνοντας λόγο για κάτι που θα το θυμίζει.

Οι ανωτέρω προτάσεις αναμένεται να συγκεραστούν με αυτά που έχει ήδη δουλέψει η αρμόδια επιτροπή του Ποταμιού και να βγει ένα τελικό αποτέλεσμα, που θα αποτελεί και τη «βιτρίνα» σε επίπεδο συμβολισμών του νέου φορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή