Μακρόν σε ρόλο αφηγητή και επισκέπτη

Μακρόν σε ρόλο αφηγητή και επισκέπτη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Εξι προεδρικές ώρες στη φυλακή, μετά την αφήγηση του «Πέτρου και του Λύκου» – οι μέθοδοι του Γάλλου προέδρου κινούν το ενδιαφέρον, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν δοκιμάζει ήπιους τρόπους επικοινωνίας και πειθούς. Την ίδια στιγμή που οι σαρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του πλήττουν τη δημοτικότητά του, ο Μακρόν τείνει το χέρι σε απλούς ανθρώπους.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος πρόεδρος αφηγήθηκε στο προσωπικό τού Ελιζέ και σε φτωχά παιδιά το παραμύθι του Προκόφιεφ, «Ο Πέτρος και ο Λύκος», υπό τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας. Ο Μακρόν είναι πολύ καλός πιανίστας, ενώ η αγάπη του για το θέατρο επεκτάθηκε και στην καθηγήτρια θεατρικών σπουδών, Μπριζίτ Τρονιέ, την οποία παντρεύτηκε.

Η επιλογή του παραμυθιού ήταν συμβολική, καθώς στο έργο ο νεαρός Πέτρος βγαίνει στο δάσος παρά τη συμβουλή του παππού του, συναντά τον λύκο, αλλά κατορθώνει να τον εξουδετερώσει χάρη στην εξυπνάδα του. Ο λύκος, στην περίπτωση του Μακρόν, είναι τα συνδικάτα και οι κοινωνικές ομάδες που θίγονται από τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του. Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης των συντάξεων που επέφερε η αύξηση κατά 1,7% των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο. Μετά τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας, τον Αύγουστο, ο Μακρόν σχεδιάζει τη μεταρρύθμιση των επιδομάτων ανεργίας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και την αναδιοργάνωση της εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF.

Μέτρα για τις φυλακές

Τις προσεχείς ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για τις φυλακές, μετά τις διαδηλώσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, τον Ιανουάριο, για τα περιστατικά βίας εις βάρος τους από κρατουμένους, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν διαθέτουν επαρκή εκπαίδευση ή εξοπλισμό. Ο Γάλλος πρόεδρος επρόκειτο να αφιερώσει χθες έξι ώρες στην επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα Φρεν, στα νότια του Παρισιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή