«Λιμνάζει» η βοήθεια Βουλής προς τη Μάνδρα

«Λιμνάζει» η βοήθεια Βουλής προς τη Μάνδρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική γραφειοκρατία αποδίδουν κοινοβουλευτικές πηγές τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκταμίευση και απόδοση στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως είχε σχετικώς εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής και εγκρίνει η Ολομέλεια. Εχουν περάσει έκτοτε περισσότερο από τρεις μήνες και η «άμεση ανακούφιση», για την οποία είχε δεσμευθεί η εθνική αντιπροσωπεία, δεν έχει υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Αττική είχε προκληθεί από τα πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα, στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, καταστροφή η οποία είχε χαρακτηριστεί βιβλική. Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 17 Νοεμβρίου, ο κ. Ν. Βούτσης εισηγείτο την έκτακτη άμεση βοήθεια από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Αμέσως τότε, ο προεδρεύων στη Βουλή κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Θα ήθελα να ανακοινώσω στο Σώμα ότι με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής εξουσιοδοτείται ο πρόεδρος της Βουλής ώστε να καταβληθεί από τα διαθέσιμα της Βουλής ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ υπέρ των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής».

Λίγο περισσότερο από έναν μήνα αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου, καταγραφόταν το πρώτο «πλήγμα» στην επισήμανση του κ. Βούτση για «άμεση» χορήγηση του ποσού στους πληγέντες. Σε ανακοίνωση της Βουλής σημειώνονταν απλώς το ακόλουθα γενικόλογα: «Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στις 17 Νοεμβρίου 2017 η Ολομέλεια της Βουλής, ενέκρινε σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 τη μεταφορά του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής. Η χρηματική ενίσχυση για τους πλημμυροπαθείς θα μεταφερθεί από τον προϋπολογισμό της Βουλής στην Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων, ώστε στην αρχή του χρόνου να πιστωθούν στο αρμόδιο υπουργείο».

Ηδη βρισκόμαστε όχι μόνο στην αρχή του χρόνου, αλλά στην αρχή της άνοιξης, δηλαδή 3,5 μήνες μετά τις καταστροφές, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τα χρήματα «λιμνάζουν» ακόμα στην προαναφερθείσα υπηρεσία του Κοινοβουλίου, αναμένοντας την ολοκλήρωση συζητήσεων και συνεννοήσεων «με τα συναρμόδια υπουργεία», προκειμένου τα χρήματα να αξιοποιηθούν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τον σκοπό που έχουν δεσμευθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή