(Οχι πια) ανέμελη στην Πατησίων

(Οχι πια) ανέμελη στην Πατησίων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της κυρίας που περπατούσε ανέμελη στην Πατησίων χθες το πρωί, ίσως πηγαίνοντας στην εργασία της. Φαντάζομαι όμως την τρομάρα που πήρε όταν από την απέναντι κατεύθυνση είδε να τρέχουν κατά πάνω της καμιά δεκαριά μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, με λοστούς, πέτρες και καδρόνια στα χέρια, οι οποίοι στην ξέφρενη πορεία τους έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Οσοι περαστικοί έτυχε να βρεθούν στο σημείο περίπου στις 9.30 το πρωί, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι δεξιά κι αριστερά για να προστατευθούν. Υποθέτω ότι την ίδια τρομάρα πήραν και όσοι είχαν ανοίξει ήδη τα μαγαζιά τους και έπιναν την πρώτη γουλιά καφέ, όταν είδαν την τζαμαρία τους να συνθλίβεται. Πολλοί δεν θα είχαν κάνει ούτε σεφτέ!

Αμέσως μετά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μπαχαλάκηδες βρήκαν καταφύγιο στην ΑΣΟΕΕ απ’ όπου είχαν εξορμήσει αρχικά, εκφυλίζοντας ακόμη μία φορά την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο της καταδρομικής επίθεσης στην Πατησίων κυκλοφόρησε χθες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Πατησίων, Ερμού, Σταδίου, Πανεπιστημίου. Καταλήψεις, τρομοκρατία, επιχειρηματίες σε απόγνωση, πολίτες φοβισμένοι και ανυπεράσπιστοι, ευάλωτοι σε μια κοινωνία χωρίς συντεταγμένες, πολίτες μιας πολιτείας με αδυναμία εφαρμογής των νόμων. Πολίτες στο έλεος των κουκουλοφόρων, χωρίς ένα υποτυπώδες δίχτυ ασφαλείας, εξουθενωμένοι ψυχικά, απαισιόδοξοι, βέβαιοι πλέον ότι δεν έχουν να περιμένουν και πολλά σε μια πόλη που βλέπουν να βουλιάζει διαρκώς στην ανομία, να αποσυντίθεται.

Τι ακριβώς κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όταν ομάδες κουκουλοφόρων σπάνε και καταστρέφουν, απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν την Αθήνα; Τι κάνει όταν προκαλούν ανενόχλητοι φθορές στην Ερμού και την Πατησίων, σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που εκτός από την οικονομική κρίση, τις αναδουλειές, την υπερφορολόγηση έχουν να αντιμετωπίσουν και τον «γνωστό άγνωστο» εχθρό;

Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και με τι τρόπο απαντά σ’ αυτό το σύστημα που του βγάζει με θράσος τη γλώσσα είτε καταλαμβάνοντας όποτε θέλει την Πρυτανεία, ένα σημείο υψηλού συμβολισμού για το συντεταγμένο κράτος δικαίου, είτε αλωνίζοντας σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, όπου στα καταστήματα που σπάει με μανία εκδικείται το απεχθές πρόσωπο του καταναλωτισμού;

Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για το πινγκ πονγκ ευθυνών, για το αν θύμωσε ο κ. Τόσκας και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι τραβώντας το αυτί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Προστασία θέλουν, ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας, για να εργαστούν, να προκόψουν, να βελτιώσουν τη ζωή τους, μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Θέλουν την εξασφάλιση της δημοκρατίας που διαρκώς εκσυγχρονίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή