«Συγγνώμη» από Δαβάκη για τους Ρομά: Kατέφυγα σε γενικεύσεις που δεν με εκφράζουν

«Συγγνώμη» από Δαβάκη για τους Ρομά: Kατέφυγα σε γενικεύσεις που δεν με εκφράζουν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συγκέντρωσης ενημέρωσης στην Παλαιοπαναγιά του Δήμου Σπάρτης, για την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

«Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται να με ψηφίσει, αν νομίζει ότι εμείς φοβόμαστε το πολιτικό κόστος» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Όποιος με ψηφίσει, δεν το αναγνωρίζω από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια που γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

ΣΥΡΙΖΑ: Το βαρέλι δεν έχει πάτο – Να παρέμβει ο Μητσοτάκης

Την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη».

«Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.

H συγγνώμη του κ. Δαβάκη

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δαβάκης με δήλωση του ζήτησε συγγνώμη για την φράση του λέγοντας πως «Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω».

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή