Χάλκινο μετάλλιο η Στεφανίδη

Χάλκινο μετάλλιο η Στεφανίδη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή θα είναι από τις δυσκολότερες διοργανώσεις», είχε δηλώσει η Κατερίνα Στεφανίδη όταν έφτασε στο Μπέρμιγχαμ. Και επιβεβαιώθηκε. Ύστερα από 19 σερί νίκες ήρθε και η σειρά της να μείνει εκτός πρώτης θέσης. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,80, σε έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες στο επί κοντώ, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το μετάλλιο της πρωταθλήτριας είναι το 12ο της χώρας μας από αντίστοιχες διοργανώσεις.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, όπως συνηθίζει, ξεκίνησε από ύψος που είχαν σταματήσει οι περισσότερες από τις αντιπάλους της. Πάνω από τα 4,70 πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια μόνο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και η Αντζέλικα Σιντόροβα που αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη. Έγκυρα άλματα είχαν και οι Μόρις (ΗΠΑ), Ναζγιότ, Νιούμαν (Καναδάς) και ΜακΚάρτνεϊ (Ν. Ζηλανδία). Η πρωταθλήτριά μας χρειάστηκε δύο άλματα για τα 4,75 και όταν βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο, ύστερα από δύο αποτυχημένες στα 4,80, έδειξε ότι δεν έχει φτάσει μέχρι αυτό το επίπεδο τυχαία. Υπερέβη με την τρίτη τα 4,80 και μπήκε στο παιχνίδι των μεταλλίων.

Η Σιντόροβα, όμως, βρισκόταν σε εκπληκτική ημέρα και «πέταξε» πάνω και από τα 4,80. Η Στεφανίδη και η Μόρις δεν τα κατάφεραν στα 4,85 και ανέβασαν τον πήχη στα 4,90 διότι η Ρωσίδα είχε καλύτερες τις προηγούμενες προσπάθειες. Η Ολυμπιονίκης μας είχε δύο άκυρες και έμεινε στην τρίτη θέση. Αντίθετα, η Αμερικανίδα, παρά τον τραυματισμό της στον αγκώνα, τα κατάφερε. Εκτός από την Μόρις τα 4,90 υπερέβη και η Σιντόροβα. Στα 4,95 η Ρωσίδα απέτυχε ενώ η Σάντι Μόρις τα πέρασε με την τρίτη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο στην καριέρα της.

Στον αυριανό ημιτελικό των 60μ. εμπ. προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρόκριση ως 11ος με χρόνο 7.66, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Με την έκτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Βούλα Παπαχρήστου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Η πρωταθλήτρια μας είχε καλύτερο άλμα στα 14,05μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή