Κουβέλης για έλληνες στρατιωτικούς: Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί συμψηφισμός

Κουβέλης για έλληνες στρατιωτικούς: Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί συμψηφισμός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αποφύγει τον συμψηφισμό των Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν στον Έβρο με άλλα ανταλλάγματα, όπως την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών, εξέφρασε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Πιστεύω και ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές που έχουν επιληφθεί θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές τους διαστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Αν ήταν άλλες οι καταστάσεις με την γείτονα χώρα θα ήταν το θέμα πιο υποβαθμισμένο».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός από την Τουρκία», είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Εμείς είμαστε μια ειρηνική χώρα και δεν θέλουμε κλιμάκωση των εντάσεων. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε και έχουμε θωρακισμένη την Άμυνα μας».

Ο κ. Κουβέλης, αναφέρθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό και την είσοδό του στην κυβέρνηση. «Όταν συνεργάστηκα ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τότε ως Ανανεωτική Αριστερά ήμουν για να σώσουμε την χώρα. Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν σημαίνει ότι  εκχωρούμε, ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο επιδιώκει να έχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχει εκχωρήσει κανείς την πολιτική του ταυτότητα».

Ακόμα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή