Flashback στην 5η Μαρτίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 5η Μαρτίου-1

Αστυνομικοί έχουν καλύψει τα μάτια τους με μαύρα πανιά, σαν να παίζουν τυφλόμυγα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα προγραμματισμένο μπλακ-άουτ που θα λάβει χώρα στην πόλη του Σιάτλ, το 1941. Λίγους μόλις μήνες μετά την επίθεση στο Περλ Χαρμπορ και την είσοδο των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πανικός και ο φόβος στη Δυτική Ακτή για περαιτέρω ιαπωνικές αεροεπιδρομές, οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στην οργάνωση προγραμματισμένων αμυντικών μπλακ-άουτ, τα οποία θεωρούταν ότι θα δυσκόλευαν τα εχθρικά αεροπλάνα να βρουν στόχο. (AP Photo/Paul Wagner) 

Flashback στην 5η Μαρτίου-2

Ο Αμερικανός πυγμάχος Κάσιους Κλέι, ευρύτερα γνωστός ως Μοχάμεντ Άλι, παρατηρεί σκεπτικός ένα αγαλματίδιο που τον απεικονίζει να πανηγυρίζει κάποια νίκη του, δημιούργημα ενός Ολλανδού γλύπτη, το 1964. (AP Photo/Dave Pickoff)

Flashback στην 5η Μαρτίου-3

Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης Γκάντσεν της Αλαμπάμα, φορώντας τις χαρακτηριστικές τρομακτικές αμφιέσεις της ρατσιστικής οργάνωσης, στο πλαίσιο μίας οργανωμένης αυτοκινητο-πορείας, το 1949. (AP Photo)

Flashback στην 5η Μαρτίου-4

Έλληνες στρατιώτες διασκεδάζουν σε μία ανάπαυλα από την ένταση των μαχών με τον ιταλικό στρατό, κρατώντας τον πολεμικό εξοπλισμό που κατάφεραν να πάρουν από τους αντιπάλους τους, κοντά στο Τεπελένι, στην Αλβανία, ένα μήνα περίπου πριν από τη γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, το 1941. (AP Photo) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή