Συρία: Δεκατέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από νέες επιδρομές στην Ανατολική Γούτα

Συρία: Δεκατέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από νέες επιδρομές στην Ανατολική Γούτα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν από νέες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Ανατολική Γούτα, τον θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλές περιοχές της Ανατολικής Γούτα και προκάλεσαν τον θάνατο κυρίως 10 ανθρώπων στην περιοχή Χαμουριγέ, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έριξαν βαρέλια με εκρηκτικά, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πρόσφατα ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επιχείρησή του κατά των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό.

«Η επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών θα συνεχιστεί, παράλληλα με τη δυνατότητα που θα δοθεί στους άμαχους να απομακρυνθούν προς τα εδάφη» που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, επισήμανε ο Σύρος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ της εφαρμογής μιας εκεχειρίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η πρόοδος που καταγράφθηκε χθες και προχθές στη Γούτα από τον Συριακό Αραβικό Στρατό επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας» πρόσθεσε ο Άσαντ, αναφερόμενος στην εκεχειρία πέντε ωρών που τίθεται σε ισχύ καθημερινά (από τις 09.00 ώρα Ελλάδας- 14.00 ώρα Ελλάδας), την οποία οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει χαρακτηρίζοντάς την «αστείο».

(Πηγηή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή