Κοτζιάς: «Nα μην εξελίξει η Τουρκία μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα»

Κοτζιάς: «Nα μην εξελίξει η Τουρκία μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Oι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία, συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών και κρατούνται στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση των δύο ανδρών καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που θα μπορούσε να χρειαστεί αρκετές ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή