Μέρκελ: Ξεκινάμε γρήγορα δουλειά

Μέρκελ: Ξεκινάμε γρήγορα δουλειά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα ξεκινήσει γρήγορα δουλειά για να αντιμετωπίσει στις προκλήσεις από τις οποίες δοκιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση έπειτα από πολιτική παράλυση μηνών στη Γερμανία.

«Περί τους έξι μήνες μετά τις εκλογές (της 24ης Σεπτεμβρίου) οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν κάτι να γίνει επιτέλους», δήλωσε η Μέρκελ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας με την οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αποδέχθηκε να συγκυβερνήσει με τις δύο χριστιανικές ενώσεις.

«Διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι υπάρχει η ανάγκη για την φωνή της Ευρώπης και ότι μία ισχυρή φωνή της Γερμανίας, στο πλευρό της Γαλλίας και των άλλων κρατών μελών, είναι αναγκαία», δήλωσε η καγκελάριος πριν από τη συνεδρίαση της ηγεσίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) στο Βερολίνο και αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων όπως το διεθνές εμπόριο με φόντο την αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η αύξηση της ισχύος της Κίνας, «ο πόλεμος και η ειρήνη» στη Συρία , όπου η φωνή της Ευρώπης δεν ακούγεται, ενώ γνώρισε τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης που αποσταθεροποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση και κράτη μέλη της.

Η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται να ανακηρυχθεί επισήμως καγκελάριος για τέταρτη θητεία στις 14 Μαρτίου από τους βουλευτές, βρέθηκε αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου στην σύγχρονη γερμανική ιστορία πολιτικό αδιέξοδο μετά τις βουλευτικές εκλογές που άφησαν τη χώρα χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή