Αντίδραση του υπουργείου Εργασίας στις δηλώσεις Δαβάκη

Αντίδραση του υπουργείου Εργασίας στις δηλώσεις Δαβάκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη, ο οποίος ανέφερε ότι απαγορεύει σε «οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται, να τον ψηφίσει».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι πολιτικές και οι δράσεις κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των Ρομά που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντιδιαστολή με τις ρατσιστικές αντιλήψεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Δαβάκη, αναδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, ξεκάθαρα τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι με την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, για πρώτη φορά, υλοποιούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ζωής των Ρομά και των οικογενειών τους:

Ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης οικισμών που διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Επιδότηση ενοικίου και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.

Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής στους οικισμούς Ρομά.

Δράσεις ενίσχυσης της εργασίας.

Δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Δεν υπάρχουν "αόρατες" κοινωνικές ομάδες. Κάθε απόπειρα κατηγοριοποίησης και στοχοποίησης συμπολιτών μας δεν είναι απλώς απαράδεκτη για τη δημοκρατία είναι και άκρως επικίνδυνη. Ρατσιστικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, καταπολεμώνται και ακυρώνονται στην πράξη με πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή