Επίθεση Κοντονή σε Μητσοτάκη για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου

Επίθεση Κοντονή σε Μητσοτάκη για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως άστοχη για να μην πω ότι μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, o oποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν».

«Η κεντρική επιτροπή μεταγωγών κατά τη γνώμη μου ορθά αποφάσισε την μεταγωγή του στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού μηνών που έχει καταστρώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού από μία μεικτή φυλακή υπόδικων και καταδικασθέντων, σε φυλακή υποδίκων. Μάλιστα προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στους 57 καταδικασθέντες και θα έρθουν περί τους 27 υποδίκους. Στους πρώτους κρατοουμένους που θα έρθουν στη φυλακή Κορυδαλλού αποφάσισε η κεντρική επιτροπή μεταγωγών και όχι η κυβέρνηση, ότι θα είναι και ο συγκεκριμένος κρατούμενος» επεσήμανε ο κ.Κοντονής προσθέτοντας:

«Γιατί το αποφάσισε αυτό η επιτροπή; Διότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος όπως και οι άλλοι έχουν σε άμεσο χρόνο πάρα πολύ σοβαρά δικαστήρια».

«Ελπίζω να πληροφορούν καλύτερα τον κ. Μητσοτάκη οι συνεργάτες του και ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή