ΗΠΑ: Πολιτικό ρήγμα στους Ρεπουμπλικάνους για τους δασμούς

ΗΠΑ: Πολιτικό ρήγμα στους Ρεπουμπλικάνους για τους δασμούς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά τα σχέδια του να επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, σε αντίθεση με ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία αποδοκίμασαν σήμερα τους σχεδιαζόμενους δασμούς, καθώς, όπως υποστήριξαν, απειλούν την αμερικανική οικονομία και ενδεχομένως θα προκαλέσουν έναν ευρύτερο εμπορικό πόλεμο.

«Δεν υποχωρούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας πως δεν πιστεύει ότι η στάση του θα οδηγήσει στη διεξαγωγή εμπορικού πολέμου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ζήτησε από τον Τραμπ να μην προχωρήσει το σχέδιο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δηλώνοντας ότι μπορεί να θέσει σε κινδύνους την αμερικανική οικονομία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου και καλούμε τον Λευκό Οίκο να μην προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση έδωσε ώθηση στην οικονομία και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να διακινδυνέψουμε αυτά τα κέρδη», δήλωσε η Άσλι Στρονγκ, εκπρόσωπος του Ράιαν.

Επίσης, ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο λήψης πολιτικής δράσης στο μέλλον, σε περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος ακολουθήσει στα σχέδια του για την επιβολή δασμών, ανέφερε μια πηγή των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ενέργειες εξετάζουν οι βουλευτές.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή