Θρήνος για τον χαμό του Αστόρι

Θρήνος για τον χαμό του Αστόρι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρήνο στην ποδοσφαιρική και όχι μόνον Ιταλία έχει προκαλέσει από προχθές ο αδόκητος χαμός του αρχηγού της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, οδηγώντας και στην αναβολή όλων των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος την Κυριακή. Ο 31χρονος Αστόρι βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Ούντινε, όπου κατέλυε η αποστολή των «βιόλα» ενόψει του αγώνα με την Ουντινέζε το απόγευμα της Κυριακής.

Ως προφανής αιτία θανάτου του Ιταλού διεθνούς φέρεται η καρδιακή προσβολή, αλλά η εισαγγελία του Ούντινε άρχισε έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση των αιτίων. Οπως τόνισε ο τοπικός εισαγγελέας, πρόκειται για έρευνα ρουτίνας και δεν προκύπτει έως τώρα οτιδήποτε ύποπτο. Ο Αστόρι είχε αρχίσει την καριέρα του στις ακαδημίες της Μίλαν και έπαιξε συνολικά σε 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων η Ρόμα, η Κάλιαρι και η Φιορεντίνα. Ηταν 14 φορές διεθνής και συμμετείχε και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013. Πρόπερσι έγινε και πατέρας.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στη Φλορεντία. «Ησουν από τους καλύτερους ανθρώπους του αθλητισμού που γνώρισα», έγραψε ο αρχηγός της Γιουβέντους, Τζίτζι Μπουφόν. Στην έδρα της Φιορεντίνα έχουν συγκεντρωθεί πολλά λουλούδια και επιγραφές «Τσάο Καπιτάνο». Για να τιμήσει τη μνήμη του Αστόρι η UEFA ανακοίνωσε χθες ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τους αποψινούς και αυριανούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και πριν τους μεθαυριανούς αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή