Νέο όνομα για το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

Νέο όνομα για το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τη νέα ονομασία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου θα παρουσιάσει αυτό το Σαββατοκύριακο η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο εκστρατείας προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων του πολιτικού σχηματισμού, ηλικίας 45 ετών.

Εχοντας ανακοινώσει ότι το Μέτωπο θα εστιάσει την κριτική του στο μεταναστευτικό, η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί τώρα να καταστήσει το κόμμα πιο «εύπεπτο» για τους Γάλλους ψηφοφόρους, απομακρύνοντάς το από τις λεκτικές υπερβολές του ιδρυτή, πρώην προέδρου και πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Η κάκιστη εμφάνιση της Μαρίν Λεπέν στο περυσινό προεκλογικό ντιμπέιτ απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν, τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις προεδρικές εκλογές και η εκλογή μόλις οκτώ βουλευτών στις βουλευτικές εκλογές κλόνισαν τη Λεπέν και το ίδιο το κόμμα.

Το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, που ξεκινά τις εργασίες αυτό το Σαββατοκύριακο θα της προσφέρει την ευκαιρία να απομακρύνει το κόμμα από το ελάχιστα δημοφιλές αίτημα εξόδου από το ευρώ. «Στη Γαλλία, η ανακοίνωση του πολιτικού μας θανάτου αποτελεί παλαιά συνήθεια. Κάθε φορά που μας έθαβαν όμως, επανερχόμασταν ισχυρότεροι. Η αλλαγή ονόματος θα σηματοδοτήσει το τέλος ενός πολιτικού κεφαλαίου και την απαρχή ενός νέου, που αφορά ένα κόμμα εξουσίας, ικανό να συνάπτει συμμαχίες», είπε πριν από δύο εβδομάδες η 49χρονη Μαρίν Λεπέν.

Η «κατάντια»

Μία δυναμική εμφάνιση της Λεπέν στο συνέδριο του κόμματος θα βοηθήσει την ηγέτιδα του ακροδεξιού σχηματισμού να ξεπεράσει την οξύτατη κριτική που της ασκεί ο πατέρας της στο βιβλίο απομνημονευμάτων του, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες στη Γαλλία. Ως επιμύθιο του βιβλίου αναμνήσεών του, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν υπογραμμίζει ότι «θλίβεται» για την «κατάντια» της κόρης του Μαρίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή