Αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ, αλλά αναμενόμενο, είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ για το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία και οδήγησε στη μη τέλεση του μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στην Τούμπα στις 25 Φεβρουαρίου.

Χθες, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λίγκας αποφάνθηκε ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ και κατόπιν αυτού τον κατακύρωσε με τέρματα 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, του επέβαλε χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο αγώνων χωρίς θεατές, αρχής γενομένης από τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ.

«Απαράδεκτη απόφαση»

Το άκουσμα της απόφασης συνοδεύτηκε από οργισμένη αντίδραση του ΠΑΟΚ, από τον οποίον τόνιζαν ότι «η απόφαση ήταν αναμενόμενη με βάση τη στημένη διαδικασία της Παρασκευής. Είναι απαράδεκτη και αστοιχείωτη. Καταθέτουμε άμεσα έφεση και σκοπός δεν είναι μόνο η δικαίωση αλλά και η τιμωρία όσων συμμετείχαν στο θέατρο της Παρασκευής».

Παρότι ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση με βάση τις αποφάσεις που ισχύουν τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Ολυμπιακό, από τον οποίον πρωτόδικα έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα με την ΑΕΚ, αν δεν εκπέσουν οι ποινές, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής: ΑΕΚ 54 βαθμοί, ΠΑΟΚ 49, Ατρόμητος 46, Ολυμπιακός 44.

Η χθεσινή απόφαση προκαλεί αλλαγή των πλάνων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα έχει μια σειρά συναντήσεων με το διοικητικό συμβούλιο, το νομικό επιτελείο της ομάδας, τους παλαιμάχους αλλά και τους οπαδούς του συλλόγου, καθώς θέλει να ακούσει την άποψή τους για τον τρόπο αντίδρασης που πρέπει να έχει η ομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Σαββίδης θα αποσύρει τη χορηγία της Σουρωτής από τη Σούπερ Λίγκα.

«Απόνερα» της Τρίπολης

Πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί και το αγωνιστικό κομμάτι έπειτα από την προχθεσινή ήττα με 3-2 από τον Αστέρα και ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ.

Ο αγώνας της Τρίπολης είχε επεισοδιακό φινάλε με πρωταγωνιστές τους Ν. Καλτσά και Π. Κωνσταντινίδη που είχαν έντονη λογομαχία και λίγο έλειψαν να πιαστούν στα χέρια.

Τους δύο άνδρες ακολούθησαν και τα μέλη των αποστολών των δύο ομάδων, με τον Μανώλη Μπέρτο να θέλει να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του και να ρίχνει στο έδαφος τον τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πολύ φορτισμένος μετά το περιστατικό με τον πεσμένο Κωνσταντινίδη, αλλά συγκρατήθηκε από τους πιο ψύχραιμους.

Μιλώντας μετά το ματς της Τρίπολης ο Δ. Πέλκας υποστήριξε: «Οταν έχεις κάνει ένα τόσο μεγάλο σερί και έχεις αυτοπεποίθηση, θα έρθει και μία στραβή μέρα, δυστυχώς δεν είμαστε ρομπότ να πατάμε το κουμπί και να είναι όλα καλά.

Δυστυχώς ήρθε σήμερα, άσχετα που πάλι είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε με τον βαθμό. Δεν τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, πρέπει να συνεχίσουμε, να τα βάλουμε κάτω, να δούμε από αύριο τι λάθη κάναμε και να κυνηγήσουμε κάθε πιθανότητα που θα μας δοθεί».

Κάρτες

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστεί και το θέμα των έξι ποδοσφαιριστών που είναι στο όριο των καρτών. Ο Πέλκας έχει φτάσει τις έξι κίτρινες, με αποτέλεσμα στην επόμενη να χάσει δύο παιχνίδια. Ο Πρίγιοβιτς έχει πέντε κίτρινες, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο για την ώρα. Από εκεί και πέρα, οι Μπίσεβαρ, Λημνιός, Μαουρίσιο, Μάτος και Καντουρί έχουν συγκεντρώσει από τρεις, με αποτέλεσμα στην επόμενη που θα δεχτούν, να πρέπει να τεθούν εκτός για ένα παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή