Εδειξε ψυχή ο ΠΑΟ, αλλά έχασε τον Αλτμαν

Εδειξε ψυχή ο ΠΑΟ, αλλά έχασε τον Αλτμαν

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιατρικό δελτίο έγραψε τον επίλογο σε ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» κέρδισαν πολλά περισσότερα από τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, έχασαν, όμως, για τους επόμενους έξι μήνες τον Ομρι Αλτμαν, στην τελευταία φάση του καλύτερου παιχνιδιού του στην Ελλάδα.

Η μαγνητική επιβεβαίωσε ότι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί πόδι και θα μπει την Πέμπτη στο χειρουργείο, με στόχο να επιστρέψει μετά το ξεκίνημα της επόμενη περιόδου. Ο Ισραηλινός εμφανίστηκε έτοιμος να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της καριέρας του: «Δυσάρεστα νέα για μένα. Τα νέα που κάθε ποδοσφαιριστής φοβάται να ακούσει. Αλλά θα είμαι πίσω γρήγορα, πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζει κανείς και πιο δυνατός από ποτέ. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας, διάβασα το καθένα απ’ αυτά. Ευχαριστώ την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Οσο το δυνατόν συντομότερα θα είμαστε πάλι μαζί».

Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και η σωστή νοοτροπία που έδειξε κυρίως μετά το εις βάρος του 1-0 και την αποβολή του Οικονόμου δίνουν ηθικό και ελπίδες για την κατάκτηση της 5ης θέσης που έχει, υπό προϋποθέσεις, ευρωπαϊκό ορίζοντα.

Αν παρά το δύσκολο πρόγραμμα τα καταφέρει, θα ξεχρεώσει την αναμενόμενη ποινή από την UEFA και θα ανασάνει. Η επίσημη επιβεβαίωση από τη Σούπερ Λίγκα της εξόφλησης του Ταυλαρίδη και της επιστροφής των 3 βαθμών ήταν καλό νέο στη μάχη της επιβίωσης, όπως καλό νέο είναι και η αναμενόμενη επιστροφή στη δράση των Μολίνς και Λουτσιάνο, δύο παικτών που θα δώσουν λύσεις.

Πρόβλημα ο Ολυμπιακός

Αντιθέτως, περισσότερο και από το άσχημο αποτέλεσμα, που σήμανε εν πολλοίς το ψαλίδισμα των ελπίδων του για την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός «τσαλακώθηκε» από την αναιμική εικόνα που έδειξε ξανά σε ένα ματς ιδιαίτερων απαιτήσεων. Σε μια κομβική στιγμή της περιόδου, όπου ήλπιζε ότι με την αναμενόμενη τιμωρία και την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη θα έμπαινε πιο δυνατά στη μάχη του τίτλου, ήταν πάλι απογοητευτικός, όπως συμβαίνει σχεδόν μονίμως από τότε που τον ανέλαβε ο Οσκαρ Γκαρσία.

Με μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπλεχτεί σε μια αγωνιστική (και όχι μόνο) περιπέτεια, με όλους να τίθενται υπό κρίση, μηδέ του Ισπανού τεχνικού εξαιρουμένου, ειδικά μετά τις αιχμές που άφησε για την ποιότητα των παικτών της ομάδας. Η διοίκηση του Ολυμπιακού εξακολουθεί να σηκώνει ψηλά τα διαιτητικά θέματα, αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα είναι κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανή, την ώρα που μεγάλη μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού της καταλογίζει ευθύνες για τις επιλογές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή