Εκρηκτικά, μαχαίρια και ρόπαλα στις «γιάφκες» της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18»

Εκρηκτικά, μαχαίρια και ρόπαλα στις «γιάφκες» της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ακροδεξιά εξετρεμιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas» εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την Τρίτη, προβαίνοντας σε πέντε συλλήψεις, μετά από μεγάλη επιχείρηση στην Αττική και στην επαρχία.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτώ κατ'οίκον έρευνες, οι έξι σε περιοχές της Αττικής και οι δύο σε επαρχιακές πόλεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ακόμη έρευνες στην Αττική.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού, ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, ένα σπαθί και σουγιάδες, μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, οι ύποπτοι είχαν συγκροτήσει ομάδα κρούσης και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών.

Μεταξύ των ενεργειών τους συγκαταλέγεται και η βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα, πριν από περίπου τρία χρόνια. 

Η οργάνωση «Combat 18 Hellas» ότι έχει ιδεολογικές ρίζες στην ομώνυμη ομάδα από τη Βρετανία

Ωστόσο, η οργάνωση δεν φαίνεται να συνδέεται με την πρόσφατη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, για την οποία, από την έως τώρα έρευνα, έχουν προκύψει στοιχεία για την ταυτότητα ενός από τους δράστες. 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή