Ξεκίνησε η πιστοποίηση των boutique hotels από το ΞΕΕ

Ξεκίνησε η πιστοποίηση των boutique hotels από το ΞΕΕ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό ενδιαφέρον για την πιστοποίησή τους ως boutique hotels από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ) έχουν εκδηλώσει δεκάδες μικρά πρωτοποριακά ξενοδοχεία, ανταποκρινόμενα στη σχετική πρωτοβουλία που υλοποιεί ο φορέας. Το πρώτο ξενοδοχείο με το σήμα «boutique hotel», που πιστοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, είναι το πέντε αστέρων Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, και αναμένεται άμεσα η πιστοποίηση ακόμα 8 ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του επιμελητηρίου, η οποία ενεργοποιήθηκε τον Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να αποτελέσει σφραγίδα ποιότητας αλλά και οριοθέτησης μικρών ξενοδοχείων της χώρας που έχουν επενδύσει στην έντονη διαφοροποίηση και στην προσφορά μοναδικών εμπειριών διαμονής.

Το ΞΕΕ προχώρησε στον σχεδιασμό ενός αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης του σήματος «boutique hotel», με στόχο την πιστοποίηση και την προβολή των αντίστοιχων ξενοδοχείων. Το σήμα εστιάζεται στα μικρά ξενοδοχεία με έντονη προσωπικότητα. Κάθε ενταγμένο ξενοδοχείο είναι, εξ ορισμού, διαφοροποιημένο, παράλληλα όμως όλες αυτές οι μονάδες έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως είναι το μικρό μέγεθος, η ιδιαιτερότητα του αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού σχεδιασμού και οι αναβαθμισμένες προσφερόμενες παροχές και υπηρεσίες.

Τα πιστοποιημένα ως boutique ξενοδοχεία απολαμβάνουν οφέλη όπως η προβολή τους μέσω προγραμματισμένων προωθητικών ενεργειών και η επίσημη ενσωμάτωση του όρου στον διακριτικό τους τίτλο.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός σημειώνει πως η ανάπτυξη boutique ξενοδοχείων αποτελεί μία από τις κυρίαρχες τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και το επιμελητήριο με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αυτού του προγράμματος συμβάλλει στην εδραίωση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανών να αποτελέσουν το αντίδοτο στην υψηλή εποχικότητα της ζήτησης που διαχρονικά καταγράφεται στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή