ΟΗΕ: Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας την Πέμπτη στην Ανατολική Γούτα

ΟΗΕ: Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας την Πέμπτη στην Ανατολική Γούτα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ηνωμένα Εθνη σχεδιάζουν να στείλουν νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Γούτα της Συρίας την Πέμπτη, καθώς 14 από τα 46 φορτηγά της προηγούμενης αποστολής ήταν ανίκανα για πλήρη εκφόρτωση τη Δευτέρα λόγω του βομβαρδισμού σε αποθήκη με φάρμακα και τρόφιμα στην πόλη της Ντούμα.

«Μετά από περίπου εννέα ώρες που παρέμεινε το κονβόι στην περιοχή, αποφασίστηκε να αποχωρήσει για λόγους ασφάλειας. Στόχος ήταν να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ανθρωπιστικές ομάδες που επιχειρούσαν επί τόπου», είπε ο Jens Laerke, εκπρόσωπος του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA). 

Παράλληλα, εκπρόσωπος της UNICEF γνωστοποίησε σήμερα ότι να ζει κάποιος στο υπόγειό του στο θύλακα των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα τείνει να γίνει νόρμα, καθώς αρκετές είναι οι οικογένειες, που τον περασμένο μήνα αναγκάστηκαν να μείνουν στα υπόγεια των σπιτιών τους, μερικές εκ των οποίων απότελούνται από 200 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον 1.000 είναι τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί φέτος σε όλη τη Συρία.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προσφέρουν ασφαλή διάβαση εξόδου από την Ανατολική Γούτα, στους αντάρτες και τις οικογένειες τους, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή, τότε, η Μόσχα θα διαθέσει μέσα μεταφοράς, αλλά και προστασίας των ανταρτών και των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εκατόμβη νεκρών στην Ανατολική Γούτα δεν λέει να σταματήσει να μεγαλώνει, καθώς τoυλάχιστον 44 ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν και 190 τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα από τους κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στον πολιορκούμενο θύλακα των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, όπως αναφέρει ο νεότερος απολογισμός του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή