NEWSLETTER

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιητικός περίπατος

Ποια είναι σήμερα η σχέση της ποίησης με τον αστικό χώρο; Μπορεί η ποίηση να σχολιάσει την κοινωνική πραγματικότητα, να αιφνιδιάσει και να αναζωογονήσει τη ματιά μας στην καθημερινότητα; Ενα ποίημα αποτελεί και σήμερα πηγή ομορφιάς ή προβληματισμού; Τι συμβαίνει όταν κάποιος μας απευθύνεται χωρίς να ζητεί κάτι, όταν στέλνει ένα μήνυμα αισθητικού τύπου; Με αφετηρία το ερώτημα του ρόλου της ποίησης στη φαινομενική πεζότητα και πρακτικότητα της καθημερινής ζωής, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει τη φετινή άνοιξη τρία ποιητικά δρώμενα στην πόλη του Πειραιά. Στο πρώτο από αυτά, λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, καλεί το κοινό σε έναν διαφορετικό περίπατο στην πόλη του Πειραιά, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 11.30. Η διαδρομή ξεκινά από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και περιλαμβάνει στάσεις –με ποιητικές αναγνώσεις– σε διάφορα ιστορικά/σημαντικά σημεία του Πειραιά, όπως η κεντρική αγορά, το λιμάνι, το ζαχαροπλαστείο «Η στάνη», η Τρούμπα, η πλατεία Τερψιθέας.

Νέα σειρά Public

Eργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό αλλά δεν είναι απαραίτητα διαθέσιμα ή ακόμη και λογοτεχνικά έργα που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στη χώρα μας, συνθέτουν την Public Βιβλιοθήκη και συστήνονται εκ νέου με πρωτότυπες μεταφράσεις. Η Public Βιβλιοθήκη είναι η νέα πρωτοβουλία των καταστημάτων Public και εγκαινιάζεται με τη σειρά Public Classics. Πρώτος τίτλος της νέας σειράς είναι το κλασικό έργο του Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερον «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη», «έργο που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1908 και αψηφά μέχρι σήμερα κάθε είδους λογοτεχνική σύμβαση». Τους επόμενους μήνες, η Public Βιβλιοθήκη θα υποδεχθεί δύο ακόμη σειρές, τη σειρά Public Modern Classics και τη διαχρονικά δημοφιλή σειρά Classics Illustrated (Κλασσικά Εικονογραφημένα), που επανέρχονται με νέα πρωτότυπη μετάφραση που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης.

Για τον Λόρκα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, η Μικρή Αρκτος και ο Ιανός διοργανώνουν ένα μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίησή του σε επιμέλεια Παρασκευά Καρασούλου. Τραγουδούν οι Δημήτρης Βουτσάς, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Κούρτης. Κείμενα του ποιητή θα διαβάσει ο Παντελής Καλογεράκης. Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ. Στο Cafe του Ιανού. Σταδίου 24.­­

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή