Τεχνική αντίδραση η άνοδος στα κρατικά ομόλογα για 2η συνεχόμενη μέρα

Τεχνική αντίδραση η άνοδος στα κρατικά ομόλογα για 2η συνεχόμενη μέρα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ συνεχίσθηκε για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση η άνοδος των τιμών στα κρατικά ομόλογα με αποτέλεσμα να αποκλιμακώνεται η καμπύλη των αποδόσεων.

Οπως υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους διαχειριστές ομολόγων, η τελευταία διήμερη άνοδος των τιμών οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνική αντίδραση των επενδυτών μετά την πολυήμερη πτώση που είχε προηγηθεί το τελευταία δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στο 3,95% από 4,06% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινήθηκε στο 3,36% από 3,40% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 96,00 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 4,25% από 4,33% της χθεσινής συνεδρίασης. Υποχωρεί και το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο) και διαμορφώνεται στις 357 μονάδες βάσης από 371 μ.β. της προηγούμενης συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή