ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τραμπ: Ειλικρινείς οι προθέσεις της Β. Κορέας για αποπυρηνικοποίηση

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

O Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ειλικρινείς τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας για μία ενδεχόμενη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και βελτίωση των σχέσεων με τη Σεούλ και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό έχει να κάνει, τουλάχιστον μερικώς, με τη σειρά κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εναντίον της Πιονγιάνγκ.

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα, έκανε λόγο για θετική κίνηση εκ μέρους της Βορείου Κορέας και είχε χαιρετήσει την «ενδεχόμενη πρόοδο» στην τεταμένη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σεούλ και της Πιονγιάνγκ, εκφράζοντας όμως παράλληλα επιφυλάξεις και λέγοντας ότι «θα δούμε τι θα συμβεί».

οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ήρθαν μετά τη σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση της Σεούλ, η οποία ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ προτίθεται να συζητήσει μια ενδεχόμενη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, εφόσον δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος.

«Ενδεχόμενη πρόοδος στις συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια απ' όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, προσθέτοντας πως «ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει!» και σημειώνοντας όμως ότι «ίσως» αυτές οι ελπίδες να είναι «ψεύτικες». Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η πορεία που θα πάρουν αυτές οι συνομιλίες, «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δεσμευτούν πλήρως», συμπλήρωσε.

Η πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, έπειτα από μια δεκαετία, θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ, όταν η αντιπροσωπεία της Σεούλ θα επισκεφθεί τον βορρά και θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νωρίτερα, στο πρώτο μήνυμά του στο Twitter για το θέμα, ο Τραμπ έγραψε: «Θα δούμε τι θα γίνει!».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ