Τραμπ: Ρίχνει ευθύνες στην Ευρώπη, επιμένει στον εμπορικό πόλεμο

Τραμπ: Ρίχνει ευθύνες στην Ευρώπη, επιμένει στον εμπορικό πόλεμο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν «συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ» στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα σχέδιά του να επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για μια εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικούς κράτους.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και πιστέψτε με δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη» συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή