Πρώην σύμβουλος Τραμπ: «Ισως έκανε κάτι στις εκλογές»

Πρώην σύμβουλος Τραμπ: «Ισως έκανε κάτι στις εκλογές»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. O Σαμ Νάνμπεργκ, πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε χθες πως προτίθεται να αψηφήσει τη διαταγή κλήτευσης εκ μέρους του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, ωστόσο αργότερα υπαναχώρησε δηλώνοντας πως πιθανότατα θα συνεργαστεί στο τέλος.

Σε συνεντεύξεις του σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Νάνμπεργκ εμφανίστηκε εξοργισμένος με τη διαταγή του Μιούλερ να παραστεί ενώπιον δικαστή και να παραδώσει χιλιάδες emails και μηνύματα που είχε ανταλλάξει με πρώην αξιωματούχους. Ο ίδιος διεμήνυσε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μιούλερ, δηλώνοντας περιπαικτικά πως «πιστεύω θα ήταν αστείο εάν με συνελάμβαναν», ενώ ομολόγησε πως δεν τήρησε την προθεσμία που του είχε τεθεί μέχρι τις 3 μ.μ. της Δευτέρας ώστε να παραδώσει τα μηνύματα. Ωστόσο, αργότερα ο Νάνμπεργκ εμφανίστηκε διαλλακτικός, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ομάδα του Μιούλερ εάν περιοριστεί το φάσμα των αιτημάτων.

Αξιοσημείωτη θεωρείται η παραδοχή του πως «ο Τραμπ ίσως κάτι έχει κάνει κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά δεν το γνωρίζω με σιγουριά», καθώς, κατά τον Νάνμπεργκ, ο Μιούλερ ενδεχομένως έχει στη διάθεσή του ενοχοποιητικό υλικό εις βάρος του Τραμπ. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς έσπευσε να τοποθετηθεί δηλώνοντας πως «πιστεύω απολύτως πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, γιατί κάνει λάθος. Το επιτελείο του Τραμπ δεν συμμετείχε σε καμία συμπαιγνία». Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς γνωρίζει ο Νάνμπεργκ για τα ενδότερα του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ ή για τον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος δεν εργάστηκε ποτέ εκεί, ενώ αποπέμφθηκε το 2015 λόγω ρατσιστικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Μιούλερ φέρεται να έχει ήδη κλητεύσει μάρτυρες για να διερευνήσει την πιθανότητα ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Τραμπ, να αποπειράθηκε να εξασφαλίσει ξένη χρηματοδότηση για την κτηματομεσιτική επιχείρηση της οικογένειάς του μέσω επαφών με άτομα από το Κατάρ, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη μεταβατική περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές. Ειδικά για το μέρος που αφορά τις επαφές του Κούσνερ με Τούρκους, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές έχουν ήδη απευθυνθεί σε Τούρκους πολίτες για περισσότερες πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή