Για «υπερσυνταγματική, διεθνή συμφωνία» με τα Σκόπια κάνει λόγο ο Δημ. Παπαδημούλης

Για «υπερσυνταγματική, διεθνή συμφωνία» με τα Σκόπια κάνει λόγο ο Δημ. Παπαδημούλης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία διεθνή συμφωνία  με υπερσυνταγματική ισχύ θεωρεί ως τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη λύσης στο Μακεδονικό ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Ζάεφ που προκρίνει διεθνή συμφωνία έναντι αλλαγής του Συντάγματος της γείτονος.

H διεθνής συμφωνία πρέπει να εξασφαλίζει τα δύο μεγάλα εθνικά ζητούμενα, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής έναντι όλων και την οριστική εγκατάλειψη αλυτρωτισμών κάθε είδους, ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε μια λύση στο Mακεδονικό, η οποία να είναι εθνικά συμφέρουσα για τη χώρα, είναι να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία στη βάση του 1995, και αυτό σημαίνει μια διεθνή συμφωνία με υπερσυνταγματική ισχύ, με πλήρεις και διασφαλισμένες διεθνείς εγγυήσεις» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Πρόσθεσε ότι η διεθνής συμφωνία, πρέπει να εξασφαλίζει τα δύο μεγάλα εθνικά ζητούμενα, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής έναντι όλων και την οριστική εγκατάλειψη αλυτρωτισμών κάθε είδους. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αλυτρωτισμός πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στηριγμένο στη σταθερότητα και τη μη αμφισβήτηση των υπαρχόντων συνόρων, τα οποία να είναι "κλειδωμένα" σε μια διεθνή συμφωνία που θα έχει την υπογραφή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ κλπ".

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και τις βολές εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου, τονίζοντας πως «είναι προφανές ότι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών διαστρεβλώνει τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας βάζοντάς του λόγια που δεν είπε και αποδίδοντας του την επιδίωξη η Ελλάδα να διεκδικήσει εδάφη που δεν της ανήκουν, με αλλαγές συνόρων κλπ. Το βέβαιο είναι ότι το ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών θα δώσει την απάντηση που πρέπει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή