Περισσότερες μεταγραφές τον χειμώνα

Περισσότερες μεταγραφές τον χειμώνα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία που αφορούν τη μεταγραφική κίνηση που υπήρξε στη φετινή χειμερινή περίοδο του Ιανουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ, παραθέτοντας τα αντίστοιχα στοιχεία της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου 2017 αλλά και του 2016.

Τα στοιχεία αφορούν σε εγχώριες και διεθνείς μεταγραφές και εγγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και ανέργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, καθώς και σε αντίστοιχες ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που αφορούν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ, της Γ΄ Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της χώρας μας.

Η εγγραφή-μεταγραφή ισοδυναμεί είτε με μετακίνηση ποδοσφαιριστή από ομάδα σε ομάδα είτε με ένταξη ελεύθερου/άνεργου ποδοσφαιριστή σε ομάδα είτε με επανένταξη δανεικού ποδοσφαιριστή σε ομάδα είτε η περίπτωση λύσης υπάρχοντος συμβολαίου και σύναψης νέου. Επίσης, στα στοιχεία εγγραφών περιλαμβάνονται περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα υποδομής.

Συνολικά, στις τέσσερις κατηγορίες οι εγγραφές αυξήθηκαν φέτος κατά 4% σε σχέση με πέρυσι (11.560 αντί 11.129), αλλά είναι λιγότερες σε σχέση με το 2016 (11.899).

Συγκριτικά με πέρυσι αυξήθηκαν κατά 4% οι εγγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών, ενώ πάντα σε σχέση με το 2017 μειώθηκε κατά 15% ο αριθμός των Ελλήνων που ήρθαν από το εξωτερικό. Κατά 14% αυξήθηκε ο αριθμός των μεταγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε ομάδες του εξωτερικού (83 αντί 73), ενώ ακόμα μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός το 2016 (108). Τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 24% παρουσιάζει ο αριθμός των κοινοτικών και αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που έφυγαν φέτος προς το εξωτερικό σε σχέση με πέρυσι.

Οσον αφορά στη Σούπερ Λίγκα, το σύνολο των εγγραφών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 15% (145 αντί 126), με τις εγγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών να έχουν αυξηθεί κατά 16% και των αλλοδαπών/κοινοτικών κατά 14%. Οι μεταγραφές από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 32% (38 αντί 56), με τον αριθμό των Ελλήνων να πέφτει κατά 50% και των ξένων κατά 28%.

Αντιθέτως, πάντα σε σύγκριση με πέρυσι, αυξήθηκε κατά 91% (21 αντί 11) ο αριθμός των Ελλήνων που μεταγράφηκαν σε ομάδες του εξωτερικού.

Γενική πτώση

Στη Φούτμπολ Λιγκ, σε σχέση με την περυσινή μεταγραφική περίοδο υπάρχει πτώση σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Το σύνολο των εγγραφών ποδοσφαιριστών μειώθηκε κατά 15% (11% για τους Ελληνες, 26% για αλλοδαπούς/κοινοτικούς), οι μεταγραφές από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 61% που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει ότι φέτος εγγράφηκαν 18 ποδοσφαιριστές, έναντι 46 τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης μειώθηκαν κατά 37% οι μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού.

Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το σύνολο έγγραφων αυξήθηκε κατά 66% (651 αντί 392). Κατά 311% αυξήθηκαν οι μεταγραφές αλλοδαπών που ήλθαν από ομάδες του εξωτερικού και κατά 45% οι μεταγραφές που έγιναν σε ομάδες τους εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή