Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία

Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μια φορά, ομάδα χάνει στα δικαστήρια αυτά που είχε κερδίσει στους αγωνιστικούς χώρους. Μια διοίκηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΠΑΟΚ, βλέπει να μην πετυχαίνει τον στόχο της και ένας επενδυτής –ο Ιβάν Σαββίδης– να πέφτουν τα λεφτά του στον… κουβά. Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στον «Δικέφαλο του Βορρά». Και φοβάμαι πως δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Οπως δεν θα είναι ούτε για τον Ολυμπιακό, που και αυτός πλήρωσε «τον υπερήφανο λαό».

Και πώς να είναι όταν, πέρα από τις δικαστικές προσπάθειες, για να μειωθούν ή να απαλειφθούν οι ποινές, δεν υπάρχει ούτε μία έστω τυπική συγγνώμη προς τον αντίπαλο και τον κόσμο ή μία, έστω για επικοινωνιακούς λόγους, καταδίκη του συμβάντος. Αντιθέτως, πάντα αναζητούνται οι αόρατοι εχθροί ή οι προβοκάτορες ή οι «δοτοί» στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Αυτοί, κατά τις διοικήσεις, είναι οι ηθικοί αυτουργοί, που οπλίζουν τα χέρια των «ανεγκέφαλων» και τους οδηγούν στις εισβολές στους αγωνιστικούς χώρους.

Τα «ρεπορτάζ» από τη Θεσσαλονίκη αναφέρονται σε σκέψεις της διοίκησης του ΠΑΟΚ να αποσύρει τη χορηγία από τη Σούπερ Λίγκα. Δικαίωμά της είναι να κάνει το παν για να κερδίσει δευτεροβάθμια τους βαθμούς. Ομως η κίνηση αυτή θυμίζει τη λαϊκή ρήση «με τον παρά μου…». Και μόνο αυτό, αν τελικά το κάνει, δείχνει τη νοοτροπία της πλειονότητας των Ελλήνων παραγόντων.

ΥΓ.: Η ΑΕΚ είχε κάνει «σημαία» την υπόθεση Βάλνερ. Αν τελικά δεν πάρει τον τίτλο, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, θα παραιτηθεί του τροπαίου;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή