ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τσίπρας: Καθήκον μας κάθε πολίτης να νιώθει ασφαλής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Είναι καθήκον μας κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπου κι αν βρίσκεται, να νιώθει ασφαλής και προστατευμένος απέναντι σε κάθε μορφής κίνδυνο» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

«Δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:

«Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».

«Δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές "υποβαθμισμένες"»

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το δήμαρχο της περιοχής Χρήστο Παππού.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τους ενημέρωσε για τους άξονες του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου του δήμου και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά, τα ενεργειακά, τα κτιριακά, τις υποδομές, τις αναπλάσεις και την κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Παππούς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε προς τον πρωθυπουργό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου στην αναπτυξιακή προσπάθεια του δήμου, αλλά και όλων των υπουργείων, τα οποία δίνουν, καθημερινά, χείρα βοηθείας.
Αναφορικά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, δήλωσε ότι εκτός από το νέο κτίριο των αστυνομικών υπηρεσιών και τα οκτώ ειδικά οχήματα που έχει προσφέρει ο δήμος, η δημοτική αρχή είναι στη διάθεση του υπουργείου για κάθε βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

 

 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μελέτη αποκατάστασης της Χωματερής και τη σύνδεση του έργου με την ενεργειακή αυτοτέλεια του δήμου, καθώς και για τη στήριξη των φτωχών νοικοκυριών όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, με ιδιόχειρη σημείωση στο βιβλίο των υψηλών επισκεπτών του δήμου, δήλωσε εντυπωσιασμένος: «Εντυπωσιασμένος από το σημαντικό έργο και την πρωτοπόρα δραστηριότητα του Δήμου Φυλής. Επισκέφτηκα το Δήμο για να δώσουμε όλοι μαζί, το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές
"υποβαθμισμένες", όταν υπάρχει όραμα και βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα». 7-3-2018, Αλέξης Τσίπρας», έγραψε ο πρωθυπουργός.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ