Η «Αποστολή» διευρύνει το κοινωνικό της έργο

Η «Αποστολή» διευρύνει το κοινωνικό της έργο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επέκταση σε νέους τομείς ανάπτυξης φιλανθρωπικού έργου στοχεύει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή». Για τον λόγο αυτό δομεί νέες συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες της χώρας.

Ειδικότερα, συμβουλευτική επιτροπή από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία παρουσίασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Μέλη της επιτροπής έχουν ορισθεί ο Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος της Chipita, ο Νικόλαος Καραμούζης της Eurobank, ο Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος της Costa Navarino, ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος του ομώνυμου όμιλου, η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου του Τιτάνα και ο Μιχαήλ Τσαμάζ της Cosmote. Τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής θα είναι η εταιρεία Grant Thornton, εκπροσωπούμενη από τον Βασίλειο Καζά.

Οπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, η συμβουλευτική επιτροπή θα έχει σκοπό την προγραμματική, τεχνοκρατική και στρατηγική υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου της «Αποστολής». Η συμμετοχή των εκπροσώπων των εταιρειών στην επιτροπή, εύλογα, θα είναι άμισθη και εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, αλλά και της προσωπικής επιθυμίας των ανωτέρω να συμβάλουν στη βελτίωση και μεγιστοποίηση του έργου της «Αποστολής».

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει τα τελευταία οκτώ χρόνια λειτουργίας του διευρύνει σημαντικά την κοινωνική δράση του με σκοπό να αντιμετωπίσει τις επώδυνες συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και του προσφυγικού ζητήματος. Βεβαίως, όπως ανέφερε μιλώντας χθες στην «Κ» ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο φιλανθρωπικός οργανισμός έχει ήδη αναπτύξει προγράμματα στήριξης ευάλωτων ομάδων και σε αυτά αναμένεται να δώσει βάρος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ιερώνυμος, σε κάποια στιγμή της χθεσινής συνάντησης, ανέφερε ότι πλέον το κοινωνικό έργο δεν μπορεί να εστιάζει μόνο σε παροχή επείγουσας υλικής αρωγής, όπως τρόφιμα. Ετσι, σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα, θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης (π.χ. στις τέχνες, στις ξένες γλώσσες, στην πληροφορική).

Η στροφή στις μεγάλες εταιρείες, από την άλλη, θα διευρύνει τις υπάρχουσες πηγές της «Αποστολής» στην άντληση πόρων για το κοινωνικό της έργο.

Βεβαίως, το άνοιγμα σε ισχυρές επιχειρήσεις για το κοινωνικό της έργο προσιδιάζει στην αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθούν αντίστοιχοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί στο εξωτερικό, όπως του Βατικανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή