ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό με τη σύλληψη των στρατιωτικών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό με τους στρατιωτικούς,  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

«Η πρώτη ανακοίνωση», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, «ήταν ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία και είναι ζήτημα λίγων ωρών και όταν φάνηκε ότι αυτό δεν συμβαίνει και μεταφέρθηκαν στη φυλακή, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι τη Δευτέρα θα έχουν γυρίσει. Άρα, όταν μια κυβέρνηση πέφτει έξω στις εκτιμήσεις της, αυτές που εκφράζει δημόσια εννοώ, προφανώς το έχει υποτιμήσει».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι, σε αντίθεση με ανάλογα περιστατικά, στο παρελθόν, «αυτή τη φορά υπήρχε η σύλληψή τους (των δύο στρατιωτικών) και η μεταφορά τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και όλη αυτή η δικαστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει, είναι πράγματι μεγάλη αλλαγή των θεμάτων αυτών από την Τουρκία».

Τόνισε ότι «πρέπει να μας προβληματίσει πολύ γιατί η Τουρκία προχωράει σε αυτή την ενέργεια» και χαρακτήρισε «εξαιρετικά υπεύθυνη» τη στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο όλο ζήτημα.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι αν αυτή τη στιγμή ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση με τον Καμμένο στην αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή θα είχε γυρίσει σε επτά κανάλια και 17 ραδιόφωνα και θα κατηγορούσε την κυβέρνηση για προδότες» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους, λέμε ότι αυτό που προέχει είναι να γυρίσουν οι δύο αυτοί Έλληνες στην Ελλάδα και να ενωθούν με τις οικογένειές τους, λέμε στις οικογένειές τους να μην ανησυχούν και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτά τα δύο παιδιά».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «έχει ήδη ξεφουσκώσει» και «κανείς δεν ασχολείται πλέον στην Ελλάδα με την υπόθεση αυτή»  και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει τίποτα απ' αυτή την υπόθεση επί της ουσίας όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Είναι προφανές αυτό πλέον».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα πως «η πλειοψηφία στην επιτροπή προσπαθεί να κλείσει την επιτροπή όσο γίνεται πιο γρήγορα, δηλαδή να κουκουλώσει το θέμα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ενώ έχουν την πλειοψηφία προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση άρον – άρον» καθώς «στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει να μάθει ο ελληνικός λαός τι έχει γίνει αλλά να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

«Αν είχαν κάτι για μένα -για να μην μιλώ για άλλους- πιστεύετε ότι δεν θα φρόντιζε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να βγάλουν τους λογαριασμούς μου, να βρουν τα λεφτά μου, να γίνω ρεζίλι;» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «δεν έχουν απολύτως τίποτα γι' αυτό προσπαθούν να το κουκουλώσουν αλλά να μας αφήσουν εμάς με τη λάσπη».

Κληθείς να σχολιάσει τις θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «οι Ευρωπαιοι έχουν εξαιρετικό συμφέρον να βγει η Ελλάδα στις αγορές και μάλιστα με τον τρόπο που λέει η κυβέρνηση, δηλαδή χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και χωρίς να μας δώσουν επιπλέον χρήματα» και σημείωσε ότι, δυστυχώς για την Ελλάδα, «αυτά που λένε όλοι αυτοί δεν αντικατοπτρίζονται στις αγορές».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ