Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/03/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ψάχνει κεφάλαια για Εθνική Ασφαλιστική

Υστατες προσπάθειες καταβάλλει ο επικεφαλής της Exin Ματ Φέρφιλντ για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Insurance Insider, προκειμένου να εξασφαλίσει το ποσό των 718 εκατ. ευρώ για την εξαγορά, ο Ματ Φέρφιλντ έχει προσεγγίσει μεγάλες επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, προτείνοντας να τον χρηματοδοτήσουν με ενέχυρο μέρος του χαρτοφυλακίου ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αν ισχύει αυτό, φαίνεται ότι ο επικεφαλής της Exin, μετά την αποχώρηση του Calamos, αναζητά ακόμη χρηματοδότηση εξαντλώντας την προθεσμία της 28ης Μαρτίου που έχει τεθεί από τον αγοραστή, την Εθνική Τράπεζα, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Στην επιλογή αυτή φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει συναινέσει και η εποπτική αρχή, η ΤτΕ, η οποία προκρίνει αυτή τη λύση αντί της ακύρωσης της συμφωνίας πριν από την εκπνοή της καταληκτικής προθεσμίας.

Πρόστιμα 148.000 ευρώ από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα 148.000 ευρώ επέβαλε χθες σε εταιρείες και μετόχους εταιρειών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα μεγαλύτερα επιβλήθηκαν στις εξής εταιρείες: 1. Στην Alpha Finance ΑΠΕΥ 30.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων του ν. 3340/2005, κατά την κατάρτιση συναλλαγών στη μετοχή της εταιρείας Κρέτα Φαρμ, οι οποίες διενεργήθηκαν από τις 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013. 2. Στην Dromeus Global opportunities fund 30.000 ευρώ για παράβαση στη μετοχή του «Υγεία» τις μέρες που ακολούθησαν την υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της τελευταίας.

Αγοραστές μετοχών οι ξένοι τον Φεβρουάριο

Πωλητές μετοχών ήταν οι εγχώριοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2018. Οι συνολικές εκροές των εγχώριων επενδυτών έφθασαν τα 22,44 εκατ. ευρώ, ενώ, αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2018 ήταν αγοραστές μετοχών 3,37 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι ξένοι επενδυτές ήταν αγοραστές τον φετινό Φεβρουάριο, με εισροές 22,46 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 3,32 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2018. 18.690 ήταν οι ενεργές μερίδες επενδυτών τον Φεβρουάριο από 21.770 ενεργές μερίδες τον Ιανουάριο του 2018.

«Εγώ Μαρινόπουλος δεν θα γίνω!»

Καλή η αύξηση του τζίρου, αλλά όταν δεν συνοδεύεται από κέρδη και ταμειακά διαθέσιμα, είναι δώρον άδωρον. Και δεν αποτρέπει την πτώχευση. Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΑΒ Βασιλόπουλος» κ. Λ. Βρεττάκος, ερωτηθείς χθες στο περιθώριο συνάντησης με τους δημοσιογράφους για το αν η εταιρεία της οποίας προΐσταται κατέχει με μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι Νο 1 ή Νο 2, εάν την ίδια στιγμή δεν έχω κέρδη και δεν υπάρχουν ταμειακές ροές», δήλωσε και πρόσθεσε με νόημα: «Εγώ Μαρινόπουλος δεν θα γίνω!».

Εντάσεις φέρνει η μάχη των μεριδίων αγοράς

Απρόβλεπτες εντάσεις, όπως αυτή μεταξύ της εταιρείας ερευνών Nielsen και της Lidl Hellas, προκαλεί ο αυξανόμενος ανταγωνισμός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Ολα ξεκίνησαν όταν η πρώτη παρουσίασε τη Δευτέρα στοιχεία για τη Lidl Hellas που έδειχναν μείωση των πωλήσεών της κατά 0,9% το 2017. Κατά την παρουσίαση, η επικεφαλής της Nielsen Ελλάδος τόνισε ότι τα στοιχεία για τη Lidl είναι εκτιμήσεις της Nielsen, βάσει ειδικής μεθοδολογίας που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια. Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε αντίδραση από τη Lidl, και η Nielsen χθες το απόγευμα έστειλε επιστολή που εξηγεί ότι οι μετρήσεις για τη Lidl βασίζονται στη δειγματοληπτική συλλογή αποδείξεων από καταναλωτές και ότι ενέχουν αποδεκτό στατιστικό σφάλμα. Στελέχη της Lidl επανήλθαν, υποστηρίζοντας όπως η έρευνα δεν είναι αξιόπιστη και δεν απέκλεισαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι προφανές πως ο «πόλεμος» στον κλάδο των σούπερ μάρκετ μαίνεται και μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση θα περάσει καιρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή