Μέτρα για την επίθεση Κασιδιάρη στον Μουσταφά ζητά η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής

Μέτρα για την επίθεση Κασιδιάρη στον Μουσταφά ζητά η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, διαβιβάστηκε το απόσπασμα των πρακτικών της χθεσινής επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκος Δουζίνας και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μετά από ομόφωνο αίτημα της διαρκούς επιτροπής, ζήτησαν τη λήψη μέτρων για αυτήν τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.

«Υπήρξε μία αήθης επίθεση εκ μέρους βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απεκλήθη πράκτορας και κατάσκοπος των Τούρκων. Υπήρξε μεγάλη αντίδραση εκ μέρους του συνόλου των βουλευτών των άλλων κομμάτων και με ομόφωνη απόφαση σήμερα στέλνουμε στον πρόεδρο της Βουλής το απόσπασμα αυτό των πρακτικών, που τυπικά έχει διαγραφεί, ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα διότι οι δηλώσεις αυτές εναντίον συναδέλφου μας αποτελούν προσβολή, όχι μόνο προσωπική προς τον συνάδελφο, ο οποίος είναι και ένας από πιο εξαιρετικούς βουλευτές που υπάρχουν στην ελληνική Βουλή, αλλά αποτελούν προσβολή προς όλους τους βουλευτές, προς το Κοινοβούλιο, τον λαό και τους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν» ανέφερε ο κ. Δουζίνας.

Την ίδια ώρα, όμως, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλετής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωνε ότι «χθες στην Επιτροπή, σε μία απόρρητη συνεδρίασή της που θα υπήρχε ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει έναν Τούρκο πράκτορα».

«Δεν είναι δικός μου ο χαρακτηρισμός, χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό του Προέδρου της Τουρκίας που είπε έχουν τέσσερις δικούς τους στην ελληνική Βουλή και δεν βγήκε κανείς από τους τέσσερις να του πει ότι κάνει λάθος. Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει κάποιον άλλον βουλευτή του σε αυτήν τη συνεδρίαση", επέμεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο να του ζητά να μην εκστομίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Οι διαρροές

Αναφορικά με διαρροές της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο πρόεδρος, Νίκος Δουζίνας, σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν που είχε υποβάλει αίτημα για ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών και το αίτημα το αποδέχθηκε η Επιτροπή. «Πληροφορηθήκαμε ότι μολονότι η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και υπήρξε μία εξαιρετικά λεπτομερής ενημέρωση και από τον κ. Χριστοδουλίδη και από τον κ. Κοτζιά, στη διάρκεια ή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης υπήρξαν διαρροές για διάφορα θέματα και γεγονότα που αναφέρθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών» τόνισε ο κ. Δουζίνας και πρόσθεσε:

«Εμείς, ως προεδρείο της Επιτροπής, έχουμε μία θεσμική υποχρέωση να εξασφαλίσουμε, να εγγυηθούμε στους υπουργούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι έρχονται υπό τον όρο ότι είναι κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση, ότι αυτό το εμπιστευτικό των πληροφοριών, το οποίο θα δώσουν, θα τηρηθεί και θα υπάρξει σεβασμός. Δημιουργείται για εμάς ένα τεράστιο θέμα, κατά πόσο σε ένα μελλοντικό αίτημα, είτε από πλευράς βουλευτών, είτε από πλευράς υπουργών, για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα μπορούμε και με ποιο τρόπο, να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα οποία λέγονται σε μία επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών δεν μεταφέρονται αμέσως στον Τύπο. Η λογική των συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών έχει χαρακτήρα εξαιρετικά εμπιστευτικό και γι' αυτό γίνεται αίτημα για κατ' εξαίρεση διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Επομένως, δημιουργείται ένα πρόβλημα και είμαστε κάτω από πίεση να μη δεχθούμε τέτοια αιτήματα στο μέλλον, αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον σεβασμό της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή