Ο Αντρέας, ο Στέλιος, ο Στάθης κι η Μελίνα

Ο Αντρέας, ο Στέλιος, ο Στάθης κι η Μελίνα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ποιον λόγο οχλαγωγείτε, κυρίες και κύριοι; Αν θέλετε να απολαύσετε σύγχρονη δραματουργία, μπορείτε να παρακολουθήσετε το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι». Αν σας πνίγουν τα χρέη, αν ο κ. Τσακαλώτος σας έχει κατασχέσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αν χάνετε τον ύπνο σας όταν σας καθησυχάζει ο κ. Τσίπρας πως ο στιβαρός του νους όλη μέρα παρατηρεί τις κινήσεις του Τούρκου ηγεμόνος και τη νύχτα ξαγρυπνάει αποστηθίζοντας Ταλλεϋράνδο για να τον αντιμετωπίσει, αν σας συμβαίνουν όλ’ αυτά, ή μέρος αυτών, η κυβερνητική τηλεόραση σας παρέχει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσετε πως τίποτε απ’ αυτά δεν είν’ αλήθεια. Είστε άνεργος; Ας παρακολουθήσετε την εκπομπή «Αίθουσα σύνταξης» ίνα αντιληφθείτε πόσο μάταια είναι όλ’ αυτά που ζείτε. Η Ελλάδα πάει μπροστά, η ανάπτυξη καλπάζει και αν ο τραπεζικός σας λογαριασμός έχει κατασχεθεί είναι δικό σας θέμα. Το λέει η κ. Ακριβοπούλου κάθε απόγευμα στην «Αίθουσα σύνταξης». Παρακολουθήστε την και μετά θα βρίσκετε αριστούργημα το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι». Δεν σας λέω να την παρακολουθείτε κάθε μέρα. Και μέρα παρά μέρα φτάνει. Το αντικαταθλιπτικό δεν πολυπιάνει, λένε οι χρήστες. Τι να κάνουμε. Αυτό έχουν, αυτό δίνουν.

Και ερωτώ, κυρίες και κύριοι που θορυβείτε. Σ’ αυτό το «τηλεοπτικό τοπίο», σ’ αυτήν την άνοιξη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σας πείραξε που η «διοίκηση» –τι υπέροχη λέξη– έκοψε τις εκπομπές της Εύης Κυριακοπούλου; Σειρά εκπομπών που μαγνητοσκοπήθηκαν, κοινώς πληρώθηκαν από τις εισφορές σου, φίλε θορυβοποιέ, πλην όμως τις έφαγε η τσουγκράνα της «διοίκησης» – δεν χορταίνω να την επαναλαμβάνω αυτή τη λέξη. Η οποία σκέφτηκε λογικά: ενδιαφέρει περισσότερο ο Ράμφος από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»; Αχ, βρε Στέλιο. Δηλαδή θέλετε να πείτε τα λέει καλύτερα ο Καλύβας από την Ακριβοπούλου; Κι αυτός ο Πετρουλάκης που ζωγραφίζει κάθε μέρα ανθρωπάκια στην «Καθημερινή» τι θέλει και μιλάει τώρα; Εχθροί της δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι η σειρά της κυρίας Κυριακοπούλου διεκόπη εξαιτίας των τριών προαναφερθέντων. Προσωπικώς, παρότι και οι τρεις είναι φίλοι, ανακουφίστηκα διότι είμαι βέβαιος ότι θα μας έπρηζαν τα συκώτια με την απαισιοδοξία τους και δεν έχω καμία διάθεση να μου χαλάσουν τη θεραπεία από την «Αίθουσα σύνταξης». Η τσουγκράνα ξερίζωσε και μερικούς άλλους, όπως η Μελίνα Τανάγρη ή ο καρδιοχειρουργός Παττακός για ξεκάρφωμα. Σιγά μην τους ένοιαζε τους κηπουρούς της κυβερνητικής τηλεόρασης – τη «διοίκηση», έτσι για να το «φχαριστηθώ».

Βάναυση λογοκρισία; Ελάτε τώρα. Κουτοπόνηρη γυφτιά – βρείτε το αντίστοιχο σε Ρομά και θα το χρησιμοποιώ. Με θύμα μια σειρά πορτρέτων που αντιστέκονταν στην πανωλεθρία της ανθρώπινης ποιότητας που μας τυραννά, με συγχωρείτε, μας κυβερνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή