Ερντογάν-Ρουχανί: Συμφώνησαν να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα

Ερντογάν-Ρουχανί: Συμφώνησαν να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ρουχανί όπου συμφώνησαν μεταξύ άλλων να συναντηθούν τον Απρίλιο. 

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή εκεχειρίας στην Ανατολική Γούτα της Συρίας, σύμφωνα με τουρκική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τουρκική πηγή και οι δύο τόνισαν ότι είναι σημαντικό να δείξουν κοινές προσπάθειες για την κατάπαυση πυρός η Τουρκία, η Ρωσίας και το Ιράν, μια διαπίιστωση που έρχεται μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ερντογάν την Τρίτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου και συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Γούτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε χθες οξύτατη ρητορική επίθεση εναντίον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις μεγάλες δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας για αδιαφορία μπροστά στο ανθρωπιστικό δράμα που εξελίσσεται στην πολιορκημένη από τον συριακό στρατό ανατολική Γούτα, στα προάστια της Δαμασκού.

Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι ο στρατός της δικής του χώρας σκοπεύει να αναστείλει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις που απειλούν με ανθρωπιστική κρίση μια άλλη πολύπαθη περιοχή της Συρίας, τον κουρδικό θύλακο του Αφρίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή