Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Μητσοτάκη στη Ρόδο

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Μητσοτάκη στη Ρόδο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στη Σύμη και τη Ρόδο.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα το πρωί στον επίσημο εορτασμό για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρακολούθησε την παρέλαση στη Ρόδο και κατέθεσε στεφάνι.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Μητσοτάκη στη Ρόδο-1

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης. Επισκέφθηκε μαγαζιά και συνομίλησε με καταστηματάρχες και υπαλλήλους. Οι περισσότεροι του έθεσαν το ζήτημα της πρόσφατης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διόρθωση ή αντιστάθμιση της μεγάλης αυτής επιβάρυνσης που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Μητσοτάκη στη Ρόδο-2

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το χώρο του γκολφ στην Αφάντου, όπου -ενώ είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ – οι μεθοδεύσεις του πρώην Υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπαλτά, έχουν υπονομεύσει την υλοποίησή της.

Για  την εμπλοκή της επένδυσης λόγω της κήρυξής της Αφάντου ως ζώνης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει μεγάλη αλλεργία, αν όχι δυσανεξία, σε οποιουδήποτε είδους επένδυση. Το απέδειξε και στην περίπτωση της Αφάντου, που με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε αρχαιολογική ζώνη, την ίδια μέρα που ετοιμαζόταν η ολοκλήρωση της εκχώρησης της έκτασης στους δύο επενδυτές. Είναι ξεκάθαρο ότι, με αυτές τις λογικές, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αν θέλουμε πραγματικά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της επικράτειας συνολικά, θα πρέπει οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι και να μην αλλάζουν.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Μητσοτάκη στη Ρόδο-3

Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα που θα γίνουμε Κυβέρνηση, θα επανέλθει η κανονικότητα στον τρόπο υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων. Και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκ των υστέρων παρεμβάσεις από καμία υπηρεσία, οι οποίες τελικά έχουν ως μόνο γνώμονα να μην προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις. Η εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα τα λέει όλα μόνη της. Είναι μια εικόνα παντελώς αποκαρδιωτική. Εδώ θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη μια σημαντική επένδυση με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θέσεις απασχόλησης. Και, αντί γι’ αυτό, βλέπουμε ερείπια και μία έκταση  η οποία παραμένει αναξιοποίητη. Την επόμενη των εκλογών αυτά θα σταματήσουν».

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκας, απ’ όπου μετέβη στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Αθήνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή